Hoek moet na late gelijkmaker genoegen nemen met punt

De voetballers van Hoek hebben verzuimd de tweede overwinning op rij te boeken in de Derde Divisie. Thuis tegen Excelsior'31 ging het in blessuretijd mis en gaven de Zeeuws-Vlamingen een voorsprong weg: 1-1.
Bekijk hier de hoogtepunten van Hoek-Excelsior'31: 1-1
Al na drie minuten moest Hoek-goalie Lars Knipping redding brengen op een schot van Givan Werkhoven. Amper een minuut later was het aan de andere kant wél meteen raak, toen aanvoerder Rik Impens op doortocht richting het strafschopgebied geen strobreed in de weg werd gelegd en simpel tekende voor de openingstreffer: 1-0.

Pech voor Schalkwijk

In het restant van de eerste helft was de ploeg uit Rijssen, die zeven punten verzamelde in de eerste vier wedstrijden, de voetballend betere ploeg en kreeg het een aantal kansen op de gelijkmaker. Toch was het Hoek dat op slag van rust de grootste kans van het eerste bedrijf kreeg. De ingevallen Steve Schalkwijk - hij kwam voor de geblesseerd uitgevallen Sylvio Hage - had pech, toen zijn schot via de binnenkant van beide palen uit het doelgebied ketste.
Na de thee bleef het spelbeeld lang onveranderd, met Excelsior'31 dat wel goed voetbalde, maar verzuimde zichzelf daarvoor te belonen. Toen de tweede helft vijf minuten oud was, had Hoek geluk dat Werkhoven wederom het vizier niet op scherp had staan en de bal ongevaarlijk voorlangs kopte.
Steve Schalkwijk kon een zware nederlaag voor Hoek niet voorkomen
Steve Schalkwijk had vlak voor rust bijna de 2-0 op zijn schoen - archief © Orange Pictures
Dankzij een paar prima reflexen van Knipping bleef de 1-0 voorsprong van Hoek daarna lang gehandhaafd en leek zelfs de 2-0 in de maak. In de blessuretijd kregen de Zeeuws-Vlamingen echter de deksel op de neus, toen invaller Simon Seppenwoolde raak kopte uit een voorzet en de eindstand op 1-1 bepaalde.
Hoek blijft door het ongelukkige puntenverlies steken op slechts vijf punten uit de eerste vijf duels in de Derde Divisie. De ploeg van Björn De Neve staat daarmee op plaats veertien. Volgende week is de nummer acht van de ranglijst Sparta Nijkerk de tegenstander van Hoek.

1-0 Rik Impens (6)
1-1 Simon Seppenwoolde (90+1)