Sarita Lorena over háár aflevering in Beste Zangers: 'Ik heb zo'n leuke tijd gehad'

Aan tv-programma Beste Zangers doen regelmatig deelnemers uit Zeeland mee. Joe Buck dankt er zijn doorbraak aan en ook Emma Heesters bereikte ineens een heel ander publiek. Dit seizoen komt de Zeeuwse inbreng van Sarita Lorena. Ze werd geboren in Brazilië, maar groeide op in Zeeuws-Vlaanderen, in Waterlandkerkje. Afgelopen donderdag hoefde ze niet zelf te zingen, want ze zat op de bank naast presentator Jan Smit. En het werd een emotionele uitzending.
De opnames van Beste Zangers waren deze zomer nabij Sevilla. Sarita heeft de aflevering gewoon thuis bekeken: "Ik heb er niet iets groots van gemaakt. Het was moeilijk om te zien, nog steeds, maar wel heel mooi."
In elke aflevering van Beste Zangers staat één van de deelnemers centraal. De andere zangers zingen dan een lied uit het repertoire van de hoofdpersoon of een lied dat veel voor hem of haar betekent.
In de gesprekken zijn de deelnemers heel open tegen elkaar. Sarita: "Je zit met mensen een week samen. Je wordt hechter met elkaar, dus je deelt verhalen en ervaringen. Op het moment zelf heb je helemaal niet door dat later heel Nederland het ook gaat zien."
Sarita Lorena over tv-programma Beste Zanger: 'Je wordt hechter met elkaar'
De aflevering bevatte meerdere emotionele momenten. Zo vertelde ze over haar jeugd in Brazilië, de verhuizing naar Zeeuws-Vlaanderen, die haar in het begin zwaar viel, en over een toxic relatie. Ook waren Sarita's opa en oma te zien in een videoboodschap. Sarita: "Ja, ze zijn heel blij voor mij. Ze vonden het zelf ook leuk dat ze op tv zijn gekomen. Ze zijn heel trots."
Voor Sarita was het een verrassing welke liedjes de overige deelnemers aan Beste Zangers voor haar zouden zingen. Ze werd het meest verrast door Nielson en Roxeanne Hazes. "Roxeanne koos een lied voor me, dat ik er niet meteen tussen zag [het erotische On Top - red.]. Ze deed het geweldig. En Nielson heeft het zo goed gedaan, dat ik het beter vond dan het origineel."
Beste zangers
Links Sarita Lorena © Beste Zangers
Tot nu toe kijkt Sarita met heimwee en positiviteit terug op haar avontuur in Beste Zangers: "Ik heb daar zo'n leuke tijd gehad. We zaten gewoon in een bubbel met elkaar. Het zijn nog steeds mensen met wie ik nog nauw contact heb. We gooien elkaar vol met liefde."
De liedjes van Sarita en de andere artiesten zijn nu beschikbaar. Nu is het afwachten hoe Nederland de muziek gaat oppakken. Sarita: "We maken het zo speciaal mogelijk, maar wat voor ons speciaal is, komt soms op de buitenwereld niet zo over. Maar soms springt er eentje uit."