Veel clubs strijden nog om ticket voor knock-outfase bekertoernooi

Tijd voor de wekelijkse vooruitblik op het amateurvoetbal van dit weekend met voetbal in de Derde en Vierde Divisie en de laatste speelronde van de groepsfase van de districtsbeker. Terneuzense Boys is tot nu toe de enige ploeg die zeker is van een plek in de knock-outfase. Veel andere clubs strijden nog om plaatsing voor de volgende ronde.
voortuitblik voetbalweekend
Kloetinge treft in de Vierde Divisie op eigen veld Spijkenisse © Orange Pictures

Derde Divisie A

Hoek speelt op eigen veld tegen Sparta Nijkerk. Beide ploegen speelden de afgelopen seizoenen regelmatig tegen elkaar. Opvallend is dat Hoek op eigen veld de laatste twee duels niet won (2-4 en 0-0), maar in Nijkerk juist wel (2-5 en 1-2). Sparta Nijkerk staat op de vierde plaats; Hoek is de nummer vijftien op de ranglijst.

Vierde Divisie A

Kloetinge neemt het op het eigen Wesselopark op tegen Spijkenisse. Bij een zege blijft de Bevelandse ploeg bovenin meedraaien. Verdediger Jesse van der Linden ontbreekt bij Kloetinge na zijn rode kaart van vorige week tegen FC 's-Gravenzande.
"We zitten in een goede flow", vertelt trainer Jurriaan van Poelje. "We willen dat vasthouden tegen Spijkenisse. We hopen weer op een mooie voetbalmiddag met veel publiek."
GOES gaat naar Heemskerk (Noord-Holland) voor het duel tegen koploper ODIN'59. Beide ploegen speelden vorig seizoen ook al tegen elkaar, maar toen in de Derde Divisie. Nu een niveau lager dus. De duels tussen beide ploegen in Heemskerk leverden tot nu toe veel goals op (5-1 en 4-3).

Recente duels

datum thuis uit score
5-10-'19 ODIN'59 - GOES 5-1
6-10-'20 GOES - ODIN'59 1-1
20-11-'21 ODIN'59 - GOES 4-3
14-5-'22 GOES - ODIN'59 1-0
GOES heeft nog niet verloren dit seizoen en haalde vorige week uit tegen (toen nog koploper) Nieuwenhoorn: 4-0. Bij de ploeg van trainer Dennis de Nooijer is Dany van Dijk vanwege een knieblessure niet inzetbaar. Van Dijk is geen vaste basisspeler, maar viel dit seizoen al wel regelmatig in.

Districtsbeker

In Groep 1 van de districtsbeker zijn Terneuzense Boys, SC Kruisland, SC Gastel en Victoria'03 al zeker van deelname aan de volgende ronde. Omdat de bovenste twee ploegen per poule doorgaan naar de volgende ronde, staat er nog veel op het spel dit weekend.
VCK uit Koudekerke heeft aan een gelijkspel tegen Cluzona genoeg om tweede te worden in poule 1. Walcheren is al uitgeschakeld.

Beste papieren

In poule 2 plaatst de winnaar van SVOD'22 uit Oostkapelle en De Meeuwen uit Zoutelande zich voor de knock-outfase. Bij een gelijkspel gaat SVOD'22 door op basis van een beter doelsaldo.
In poule 3 heeft RCS uit Oost-Souburg de beste papieren om de volgende ronde te bereiken. De ploeg van trainer Ralph Zegers speelt tegen Arnemuiden, dat ook nog niet kansloos is.
veld kunstgras RCS voetbal Oost-Souburg
Het kunstgrasveld van RCS wordt vervangen © Omroep Zeeland
RCS kende een aparte voorbereiding want de tweedeklasser kon amper op het eigen sportpark trainen en voetballen omdat de natuurgrasvelden door de droogte afgekeurd zijn. Het enige kunstgrasveld wordt vervangen en is nu niet beschikbaar.
Trainer Ralph Zegers heeft ermee te maken.
RCS kende een bijzondere voorbereiding
MZC'11 uit Zierikzee moet in poule 4 winnen van WHS uit Sint-Annaland om de volgende ronde te bereiken, maar is dan nog afhankelijk van het resultaat bij het andere duel in deze poule: RBC - SC Gastel. Deze wedstrijd wordt morgen gespeeld.
In poule 5 valt de beslissing pas morgen als Victoria'03 en Rood-Wit (W) tegen elkaar spelen. SSV'65 uit Goes en Yerseke treffen elkaar vanmiddag. Yerseke heeft evenveel punten als Rood-Wit (W). Het doelsaldo van de Brabanders is twee goals beter.

Programma, zaterdag

Groep 1
Poule 1
VCK - Cluzona 17.00 uur
Walcheren - DOSKO 17.00 uur
Poule 2
SVOD'22 - De Meeuwen 14.30 uur
FC Axel - Terneuzense Boys 15.00 uur
Poule 3
Arnemuiden - RCS 14.30 uur
Poule 4
WHS - MZC'11 14.30 uur
Poule 5
SSV'65 - Yerseke 14.30 uur
voetbal SVOD'22 Terneuzense Boys Miroslav Peric Sven Wisse
Miroslav Peric aan de bal voor Terneuzense Boys in het bekerduel tegen SVOD'22. Sven Wisse wacht af . © Harry Brouns

Programma, zondag

Groep 1
Poule 3
Roosendaal - SC Kruisland 14.30 uur
Poule 4
RBC - SC Gastel 14.30 uur
Poule 5
Victoria'03 - Rood-Wit (W) 14.30 uur
Als meerdere ploegen met hetzelfde puntenaantal eindigen op plaatsen die recht geven op plaatsing voor de volgende ronde dan geldt het volgende:
  1. Het beste doelsaldo van de halve competitie
  2. Is het doelsaldo gelijk, dan is het meeste aantal goals voor beslissend
  3. Is dit gelijk, dan geldt het onderlinge resultaat
  4. Brengt dit ook geen beslissing, dan volgt een beslissingsduel
Bron: KNVB
In Groep 2 gaan alleen de poulewinnaars door naar de volgende ronde. In poule 1 moet SKNWK uit Nieuwerkerk van Veere winnen. Gebeurt dat niet, is Zeelandia Middelburg al zeker van plaatsing na twee duels.
In poule 2 heeft Serooskerke tegen Bruse Boys de beste papieren om de volgende ronde te bereiken. Hoewel beide ploegen evenveel punten hebben, is een gelijkspel voor Serooskerke genoeg. Dat komt omdat de ploeg van trainer Cees Houtepen meer goals (zeven) gescoord heeft tegen Brouwershaven dan Bruse Boys (drie).
Verder staan FC Dauwendaele (poule 3), GPC Vlissingen (poule 4), Kruiningen (poule 5), Patrijzen (poule 7), Bevelanders (poule 9) er het beste voor om groepswinnaar te worden.
In andere poules zijn de verschillen kleiner. In poule 6 delen Luctor Heinkenszand en Kapelle de koppositie. Het doelsaldo van Luctor Heinkenszand is veel beter dan dat van Kapelle. Luctor Heinkenszand speelt tegen Krabbendijke, dat één punt minder heeft dan de twee koplopers.
In poule 8 maken Apollo'69, Nieuwdorp (beiden vier punten) en Schoondijke (drie punten) nog kans op groepswinst. 's-Heer Arendskerke en Zaamslag maken in hun onderling duel in poule 10 uit wie doorgaat naar de volgende ronde. 's-Heer Arendskerke heeft aan een gelijkspel genoeg, want de ploeg van trainer Cees Westerweele heeft een veel beter doelsaldo.
In poule 13 moet Tholense Boys winnen van het al uitgeschakelde SC Stavenisse, want Lepelstraatse Boys heeft één punt meer in de stand. NOAD'67 uit Sint Philipsland is in poule 16 al uitgeschakeld. Prinsenland en Steenbergen strijden in die poule om de groepswinst.
In poule 21 heeft MOC'17 uit Bergen op Zoom de meeste kans om groepswinnaar te worden. Een gelijkspel tegen Smerdiek is vandaag al genoeg daarvoor.

Programma, zaterdag

Groep 2
Poule 1
SKNWK - Veere afg
Poule 2
Bruse Boys - Serooskerke 14.30 uur
Poule 3
De Noormannen - FC Dauwendaele afg
ZSC'62 - WIK'57 14.30 uur
Poule 4
GPC Vlissingen - FC De Westhoek'20 15.00 uur
Nieuwland (veld Arnemuiden) - MZVC 18.30 uur
Poule 5
GOES (zat) - Rillandia 14.30 uur
Kruiningen - VC Vlissingen 14.30 uur
Poule 6
Hansweertse Boys - Kapelle 14.30 uur
Luctor Heinkenszand - Krabbendijke 14.30 uur
Poule 7
DwO'15 - Patrijzen 15.00 uur
Wemeldinge - Wolfaartsdijk 15.00 uur
Poule 8
Colijnsplaatse Boys - Apollo'69 14.30 uur
Nieuwdorp - Schoondijke 18.00 uur
Poule 9
HKW'21 - Lewedorpse Boys 14.30 uur
Spui - Bevelanders 14.30 uur
Poule 10
Cadzand - Waarde 14.30 uur
's-Heer Arendskerke - Zaamslag 15.00 uur
Poule 13
SC Stavenisse - Tholense Boys 14.30 uur
Vrederust - Lepelstraatse Boys 15.00 uur
Poule 16
SC Welberg - NOAD'67 14.30 uur
Steenbergen - Prinsenland 15.15 uur
Poule 21
FC Bergen - SPS 14.30 uur
MOC'17 - Smerdiek 14.30 uur
voetbal Terneuzen SDO'63
Terneuzen (rood-zwart) is met negentien treffers in twee duels goed op schot in het bekertoernooi © Harry Brouns
In Groep 3 heeft Hontenisse in poule 1 aan een gelijkspel tegen Graauw genoeg om de volgende ronde te bereiken. In poule 2 maken RIA Westdorpe en Vogelwaarde in een onderling duel uit wie groepswinnaar wordt. RIA Westdorpe heeft aan een gelijkspel genoeg.
Sluis en Terneuzen hebben evenveel punten in poule 3 en treffen elkaar in de laatste speelronde. Terneuzen heeft aan een gelijkspel genoeg want de ploeg van trainer Hubert van den hemel heeft een veel beter doelsado. Terneuzen scoorde al negentien keer in de eerste twee duels; Sluis negen keer.

Drie goals verschil

In poule 4 strijden Philippine en Breskens om de groepswinst. Beide ploegen hebben zes punten. Philippine moet met drie goals verschil winnen om de achterstand in het doelsaldo goed te maken en er met de groepswinst aan de haal te gaan.
Doordat Grenswachters zich teruggetrokken heeft uit poule 5 heeft STEEN de beste papieren om de volgende ronde te bereiken. De ploeg van trainer Jesse de Waal heeft aan een gelijkspel tegen ODIO genoeg om poulewinnaar te worden.

Programma, zondag

Groep 3
Poule 1
Graauw - Hontenisse 14.30 uur
Groede - IJzendijke 14.30 uur
Poule 2
Clinge - Hulsterloo 14.30 uur
RIA Westdorpe (veld FC Axel) - Vogelwaarde 14.30 uur
Poule 3
Oostburg - SDO'63 14.30 uur
Sluis - Terneuzen 14.30 uur
Poule 4
Philippine - Breskens 14.30 uur
Koewacht - HBC'22 14.30 uur
Poule 5
ODIO - STEEN 14.30 uur
In de KNVB Beker voor vrouwen moet IJzendijke vandaag winnen van SSS uit Klaaswaal om uitzicht te houden op deelname aan de volgende ronde. FC Eindhoven heeft de beste kansen om poulewinnaar te worden, maar ook de zeventien beste nummers twee van de andere poules gaan door naar de volgende ronde. IJzendijke staat nu op de derde plaats.

Programma, zaterdag

KNVB Beker vrouwen
Poule F
IJzendijke - SSS 14.30 uur
DZC'68 - FC Eindhoven 15.30 uur
In de districtsbeker bij de vrouwen plaatst alleen de groepswinnaar zich voor de volgende ronde. Koploper Kloetinge staat er het beste voor en heeft vandaag aan een gelijkspel in Middelburg tegen WVV'20 genoeg om eerste te blijven.

Programma, zaterdag

Districtsbeker vrouwen, groep 2
Poule 1
WVV'20 - Kloetinge 14.00 uur
DKS'17 - MZC'11 14.30 uur
Als de vrouwen van Hontenisse winnen van Vivoo, zijn de Zeeuws-Vlaamse vrouwen poulewinnaar en verzekert van een plek in de volgende ronde.

Programma, zondag

Districtsbeker vrouwen, groep 2
Poule 6
SC Gastel - Roosendaal 9.45 uur
Vivoo - Hontenisse 12.00 uur