Van Hecke niet, Aertssen wel bij Nederlandse selectie

Jan Paul van Hecke is niet geselecteerd voor Jong Oranje, dat later deze maand twee oefenwedstrijden speelt. De voetballer uit Arnemuiden maakte in de vorige interlandperiodes nog wel deel uit van het keurkorps van Erwin van de Looi. Voor Olivier Aertssen uit Wolphaartsdijk was er wel goed nieuws: hij werd geselecteerd voor Oranje onder 19.
Van Hecke in actie voor Jong Oranje
Van Hecke, hier in actie tegen Gibraltar, ontbreekt in de selectie van Jong Oranje © Orange Pictures
Van Hecke werd in maart voor het eerst geselecteerd voor Jong Oranje, maar tot een debuut voor de verdediger van Brighton & Hove Albion kwam het toen niet. In juni debuteerde Van Hecke als invaller in de uitwedstrijd tegen Jong Moldavië wel en drie dagen later speelde de Zeeuw de hele wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Gibraltar.

Reserve

Tijdens de vorige interlandperiodes was Van Hecke nog basisspeler bij Blackburn Rovers, de club waar hij vorig seizoen op huurbasis voor speelde. Dit seizoen werd de 22-jarige verdediger niet verhuurd en moet hij voorlopig genoegen nemen met een rol als reserve bij Brighton. Eind vorige maand maakte Van Hecke wel voor het eerst zijn opwachting in de Premier League.

Jeugdinternational

Aertssen maakt voor het eerst deel uit van de selectie van Oranje onder 19. Eind maart maakte de inmiddels 18-jarige verdediger van Ajax zijn debuut als jeugdinternational bij Oranje onder 18 en mag zich nu bij een leeftijdscategorie hoger melden. De selectie van bondscoach Martijn Reuser speelt eind september drie EK-kwalificatiewedstrijden, tegen Moldavië, Noord-Ierland en Slovenië.