Kloetinge moet genoegen nemen met gelijkspel tegen Spijkenisse

Kloetinge kon vandaag de koppositie grijpen in de Vierde Divisie, maar kwam op eigen veld niet langs Spijkenisse. Na een matige eerste helft was de Bevelandse ploeg de bovenliggende partij in het tweede bedrijf en eindigde het duel in een gelijkspel: 1-1.
Bekijk hier de hoogtepunten van Kloetinge-Spijkenisse: 1-1
De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Jawad Bellahsan ging alleen op doelman Mitchell Braafhart af, maar zijn inzet miste snelheid en kon nog voor de lijn weggehaald worden. Na een halfuur spelen was het wel raak voor Spijkenisse. Xander Buitenhek schoof de bal van net buiten het strafschopgebied binnen. In de slotfase van de eerste helft kreeg Thomas de Rijke nog twee grote kansen. Een poging ging net langs de verkeerde kant van de paal en de andere vloog over de goal.

Kloetinge dringt meer aan

Vlak na rust kreeg Jorik Mijnhijmer een grote kans om Kloetinge op gelijke hoogte te schieten via een penalty. De aanvaller schoot de bal over. Daarna was er een periode dat Kloetinge het beste van het spel had, maar niet tot kansen kwam. Tien minuten voor tijd kwam die kans wel. Na een corner kreeg Ruben de Jager kreeg de bal voor zich en kopte de bal in het net.

Derde keer op een rij

Een slotoffensief van Kloetinge werd bemoeilijkt door de tweede gele kaart van Roy Mulder, waardoor de thuisploeg voor de derde wedstrijd op rij met een man minder kwam te staan. Tegen SC Feyenoord kreeg Jeffrey Theunisse twee keer geel, tegen FC 's-Gravenzande gebeurde dat Jesse van der Linden. Kloetinge kwam niet verder dan 1-1 en greep daardoor naast de koppositie. Na vier wedstrijden staat de Bevelandse ploeg derde.
voetbal Klaas van hecke Kloetinge Spijkenisse
Klaas van Hecke stuit op een sliding. © Ron Quinten

0-1 Xander Buitenhek (29)
1-1 Ruben de Jager (79)

Bijzonderheden

Jorik Mijnhijmer mist penalty (50). Kloetinge-aanvoerder Roy Mulder krijgt in de slotfase een tweede gele kaart (83).