Veerkrachtig GOES knokt zich naar zwaarbevochten punt tegen ODIN'59

GOES heeft op bezoek bij ODIN'59 een punt gepakt. De ploeg van Dennis de Nooijer kwam in Heemskerk via Tim de Winter op voorsprong, maar zag ODIN'59 vlak na rust de leiding pakken. Een spaarzame kans in de tweede helft leverde een gelijkmaker van Mitchell de Nooijer op. Door de 2-2 eindstand blijft de Bevelandse formatie in de subtop van de Vierde Divisie.
Bekijk de samenvatting van ODIN'59-GOES: 2-2
GOES begon de wedstrijd met een twee spitsensysteem waarbij De Nooijer de voorkeur kreeg boven Francis Kabwe Manengela. Beide teams kregen in de openingsfase kansen om de score te openen. Een schot van ODIN'59-speler Youri Habing belandde in het zijnet, namens GOES was Daniël Wissel kansrijk bij een hoekschop. Diezelfde Wissel was direct daarna weer gevaarlijk. De aanvaller speelde zich helemaal vrij, maar zijn schot ging voorlangs.

Ondertussen kwam GOES goed weg nadat een vrije trap van Habing de paal raakte. De Bevelandse formatie hield de rug recht en kwam na een half uur spelen op voorsprong. Timo Lijbers bediende De Winter die de bal in de verre hoek plaatste. Lang kon GOES er niet van genieten. Na een sterke een-twee schoot Ritchie Zinga de bal over Matthew Lentink heen en kwam ODIN'59 langszij. De thuisploeg drukte door en raakte een minuut later de lat.

ODIN'59 slaat vlak na rust toe

Vlak na rust ontsnapte GOES aan een achterstand. De poging van doelpuntenmaker Zinga ketste af op de paal. Het geluk van de Bevelanders raakte even later toch op. Uit een hoekschop werkte Kick Groot via de kluts de bal binnen. Protesten van Goese zijde leverden, op een gele kaart voor trainer Dennis de Nooijer na, niks op. Na de tegentreffer brak er een fase aan waarbij GOES nauwelijks meer aan aanvallen toekwam.

Efficiënt GOES komt langszij

Toch kwam de Bevelandse formatie op 2-2 na een spaarzame aanval. Dankzij een individuele actie van Erwin Franse kon Mitchell de Nooijer de 2-2 binnenwerken. In de slotfase bleef de stand ongewijzigd waardoor GOES een punt mee naar huis neemt.

Scoreverloop

0-1 Tim de Winter (29)
1-1 Ritchie Zinga (39)
2-1 Kick Groot (51)
2-2 Mitchell de Nooijer (78)

Opstelling GOES

Matthew Lentink, Renzo Roemeratoe, Stefan de Bert, Wout den Engelsman, Dangelo Martien (Reza Maipauw/67), Timo Lijbers (Claude de Smit/67), Tim de Winter, Steven Smulder, Mitchell de Nooijer (Francis Kabwe Manengela/85), Erwin Franse, Daniël Wissel