Hoek pakt na sensationele slotfase drie punten tegen Sparta Nijkerk

Hoek leek in de blessuretijd van de thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk een overwinning uit handen te geven, maar greep alsnog de drie punten. Drie minuten na het verstrijken van de officiële speeltijd incasseerde Hoek de gelijkmaker, een minuut later kroonde invaller Jeffred Bonsu zich tot matchwinner: 2-1.
Bekijk de goals bij Hoek-Sparta Nijkerk: 2-1
Het door blessures geplaagde Hoek werd in de eerste helft ver achteruit gedrukt door Sparta Nijkerk. Trainer Björn De Neve kon geen beroep doen op Roycel James, Ennio Martens, Mathieu De Smet, Sylvio Hage en Robbe Godyn. De bezoekers kregen enkele grote kansen, maar het vizier bij de spelers van de Gelderse ploeg stond niet op scherp. Hoek mocht van geluk spreken dat met een 0-0 stand de rust werd bereikt.
Waar de thuisploeg voor rust geen echte grote kansen kreeg, was het vijf minuten na rust ineens dicht bij de openingstreffer. Het schot van Giovanni Delannoy werd gepakt door Sparta Nijkerk-keeper Wouter Beukers. Het was een eerste opleving van Hoek, dat beter in de wedstrijd kwam. Na een uur spelen deden de Zeeuws-Vlamingen wat Sparta Nijkerk in de eerste helft na liet. Rik Impens bediende Steve Schalkwijk en die kon de 1-0 binnen tikken.

Slotfase

In de slotfase verzuimde Hoek het duel te beslissen. Invaller Bonsu, net een minuut in het veld, werd door Impens alleen voor de keeper gezet maar de aanvaller schoot naast. Sparta Nijkerk bleef aandringen en dacht door een doelpunt van Tyrone Fonville een punt te redden. Uit de eerste aanval na de gelijkmaker was Bonsu nu wel scherp. Op aangeven van opnieuw Impens maakte de invaller de 2-1.
Hoek meldt zich door de overwinning aan de onderkant van de grote middenmoot in de Derde Divisie. Hoek staat dertiende met slechts twee punten achterstand op de derde plaats.
Voetbal Jeffred Bonsu Hoek
Jeffred Bonsu (hier op archiefbeeld) werd matchwinner voor Hoek tegen Sparta Nijkerk © Orange Pictures

Scoreverloop

1-0 Steve Schalkwijk (59)
1-1 Tyrone Fonville (90+3)
2-1 Jeffred Bonsu (90+4)

Opstelling Hoek

Lars Knipping, Gilles Vandecandelaere, Gertjan Martens, Alexander Embrechts, Artuur Zutterman, Tom Vermeire, Mohammad Jabar Zada, Rik Impens, Jelco Schamp, Giovanni Delannoy (Jahrdell Constansia/90), Steve Schalkwijk (Jeffred Bonsu/89)