Goedemorgen! Ook zorgen na Prinsjesdag, Project X en xtc-lab

Goedemorgen op de derde woensdag in september. Het zal je niet ontgaan zijn: gisteren was het Prinsjesdag. Op zich was er goed nieuws voor veel Nederlanders: er komt een prijsplafond voor gas en elektriciteit. En er wordt nog eens extra geld uitgetrokken om de koopkracht te verbeteren. Toch zal niet iedereen even lekker hebben geslapen na Prinsjesdag.
Carlo de Neve, eigenaar van de SPAR in Rilland
Carlo de Neve, eigenaar van de SPAR in Rilland © Omroep Zeeland
Het Midden- en Kleinbedrijf zou er volgens organisaties bekaaid vanaf komen als het gaat om compensatie voor de energie- en inflatiecrisis. Supermarkteigenaar Carlo de Neve in Rilland zag op zijn energierekening een getal met vier nullen. Als hij niet gecompenseerd wordt, moet Rilland het zonder supermarkt doen, vreest de ondernemer.

Tien jaar na Project X

Project X, zegt het je nog wat? Het is vandaag tien jaar geleden dat een Facebookevenement leidde tot rellen. En dat terwijl het eigenlijk een klein verjaardagsfeestje in het Groningse Haren had moeten worden. Vandaag blikken we erop terug in het radioprogramma De Zeeuwse Kamer, want het project had ook in Zeeland later nog zijn uitwerking. Meeluisteren kan ook via onze website en app.
Medewerkers van de gemeente ruimen de troep op in het centrum van Haren
Medewerkers van de gemeente ruimen de troep op in het centrum van Haren © ANP
Een 69-jarige man uit Poortvliet staat vandaag terecht voor de productie van harddrugs in een schuur in Poortvliet. Het xtc-lab kwam aan het licht bij een brand ruim twee jaar geleden. Daarbij kwamen bijna dertig schapen om het leven.
Schuur Poortvliet verwoest door brand
Schuur Poortvliet verwoest door brand © HV Zeeland

Weer

We krijgen rustige dagen met weinig wind en stijgende temperaturen. Vanmiddag stijgt het kwik naar zo'n 18 graden. Vanochtend is er nog kans op mistbanken maar verder zijn er flinke zonnige perioden en wat stapelwolken. Morgen en vrijdag loopt de temperatuur verder op naar lokaal 20 graden.
Donkere wolken boven de Westerschelde
Donkere wolken boven de Westerschelde © Anne-Marie van Iersel