Hoek naar hoofdtoernooi na bloedstollende bekeravond tegen IJsselmeervogels

Hoek heeft zich ten koste van IJsselmeervogels geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker. De Zeeuws-Vlamingen hielden het het hoofd koel in een bloedstollende strafschoppenserie en mogen zich daardoor opmaken voor een mooi affiche tegen misschien wel een betaald voetbalclub.
Hoek verslaat IJsselmeervogels na bloedstollende penaltyreeks
Trainer Björn De Neve stuurde bij Hoek dezelfde elf namen de wei in als afgelopen zaterdag, toen er na een knotsgekke slotfase alsnog gewonnen werd van Sparta Nijkerk (2-1). Zijn ploeg had het in de eerste helft lastig met zevenvoudig amateurkampioen IJsselmeervogels. De behendige Kevin Sterling veroorzaakte veel gevaar in de Hoek-defensie, die daarnaast zijn handen vol had aan spits Kian Visser.

Knipping houdt doel schoon

Als er dan aan de handrem getrokken werd, konden de Zeeuws-Vlamingen weer rekenen op sluitpost Lars Knipping, die zijn goede vorm van de laatste weken wederom etaleerde in de eerste helft. De eerste kans voor Hoek volgde pas na een half uur, toen een inzet van Giovanni Delannoy gepakt werd door Vogels-doelman Jaimy Schaap.
Het was een klein wonder dat Hoek zonder schade de rust haalde in Bunschoten-Spakenburg. Knipping had zijn handen vol aan de standaardsituaties, die keer op keer voor gevaar zorgden. In de blessuretijd van de eerste helft dacht aanvoerder Rik Impens van Hoek de openingstreffer op zijn schoen te hebben, maar zijn schot ging rakelings naast.
Lars-Knipping-Hoek
Lars Knipping hield Hoek vanavond met enkele reddingen eigenhandig op de been (archief) © Orange Pictures
Na de thee kwam de matchwinner van afgelopen zaterdag, Jeffred Bonsu, binnen de lijnen. Met de kleine Belg in de voorhoede begon het beter te lopen en had Hoek minder te vrezen van de thuisploeg. Na een uur kopte Alexander Embrechts maar net naast namens de bezoekers, een kwartier later was niet Knipping, maar de paal een sta-in-de-weg toen Visser snoeihard dacht binnen te koppen.
Met het uitblijven van treffers en het wegtikken van de tijd waren beide ploegen na anderhalf uur veroordeeld tot het spelen van een verlenging. In die verlenging ontpopte Knipping zich tot man van de wedstrijd aan de kant van Hoek door zijn ploeg enkele keren knap op de been te houden. Doordat er ook in de verlenging niet gescoord werd, moesten penalty's gaan uitmaken wie er naar het hoofdtoernooi van de KNVB zou gaan.

Dubbel feest

Uitgerekend Knipping mocht daarin namens Hoek aanleggen bij de tiende en mogelijk beslissende strafschop. De uitblinkende goalie schoot echter naast waardoor het spannend bleef. Knipping revancheerde zich echter door de inzet van Miguel Rambas te pakken, waardoor Gertjan Martens Hoek mocht aanleggen voor misschien wel de winnende. De jarige Belg (34) faalde niet en schoot Hoek overtuigend naar het hoofdtoernooi van de KNVB beker.
Gertjan Martens Hoek
De jarige Gertjan Martens benutte de beslissende penalty namens Hoek - archief. © Orange Pictures
Zaterdag wordt de loting voor de KNVB beker verricht en dan weet Hoek wie het treft in de eerste ronde. Op 29 oktober 2019 speelden voor het laatst twee Zeeuwse ploegen in het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. GOES verloor op die dag met 0-5 van SC Cambuur; Hoek ging op eigen veld met 0-3 onderuit tegen PEC Zwolle.

Opstelling Hoek

Lars Knipping, Gilles Vandecandelaere, Alexander Embrechts, Gertjan Martens, Artuur Zutterman; Tom Vermeire, Mo Jabar Zada; Jelco Schamp (46/Jeffred Bonsu), Rik Impens, Giovanni Delannoy; Steve Schalkwijk (82/Jahrdell Constansia)

Scoreverloop: 0-0*

* = Hoek wint strafschoppenserie: 5-6.