Fitte Franse is terug en ambitieus bij GOES: 'Ik wil dit seizoen vijftien goals maken'

Erwin Franse uit Kwadendamme voelt zich, na een lange periode van veel blessureleed, eindelijk weer voetballer. De aanvaller keerde dit seizoen terug bij GOES en daar is hij veelbelovend gestart én ambitieus. "Ik wil dit seizoen vijftien goals maken."
Fitte Erwin Franse is terug en ambitieus bij GOES
Tot nu toe staat de teller op twee doelpunten in vier competitiewedstrijden. Nog dertien te gaan dus. "Dat is ambitieus, als buitenspeler. Maar ik denk dat het kan, want met mijn snelheid kom ik vaak genoeg voor de goal."
Zaterdag bracht Franse met GOES de koploper van de Vierde Divisie, ODIN'59, het eerste puntenverlies toe. Bij de 2-2 van Mitchell de Nooijer gaf Franse - een soort van - assist. Hij schoot, waarna zijn teamgenoot de bal in de rebound kon binnenschieten. "Ik wil iedere wedstrijd een goal maken of assist geven."

Sukkelen

Aan ambities geen gebrek bij Franse. Bij GOES maakt de vliegensvlugge aanvaller gevoelsmatig een nieuwe start. De afgelopen jaren speelde hij voor Hoek, maar kwam hij door blessureleed weinig in actie. "Ik kreeg in mijn eerste seizoen last van mijn lies. Het was niet ernstig, maar de blessure kwam steeds terug. Op een gegeven moment was ik het sukkelen zat en heb ik me laten opereren."
Erwin-Franse-GOES
Erwin Franse aan de bal namens GOES (archief) © Orange Pictures
Achteraf spreekt Franse van 'de beste keuze ooit'; hij maakte tot nu toe bijna elke wedstrijd vol en van zijn lies heeft hij geen last meer. Teamgenoot Daniël Wissel kwam deze zomer over van ASWH en is hij blij dat hij bij de Bevelandse club weer herenigd is met Franse. "Het is heerlijk samenspelen met Erwin. Hij is zo snel. Een bal op hem hoeft niet perfect te zijn, want hij rent zijn tegenstanders er toch wel uit."

Terug bij GOES

Franse, voormalig jeugdspeler van Feyenoord, debuteerde in 2016 bij GOES en maakte tot zijn vertrek in 2019 naar Hoek de opmars van de club mee naar de Derde Divisie. "Het eerste seizoen onder trainer John Karelse was het erg wennen, maar bij Rogier Veenstra ben ik ook veel gaan scoren", aldus Franse.
voetbal Zwaluwen GOES Daniel Wissel Stefano Goncalves
Daniël Wissel keerde net als Franse deze zomer terug bij GOES (archief) © Orange Pictures
Dit seizoen moet hij een van de dragende krachten in het elftal van Dennis de Nooijer worden. GOES degradeerde vorig seizoen uit de Derde Divisie, maar wil graag terug. De goals en assists moeten daarvoor gaan zorgen. "Ik denk dat ik genoeg ervaring heb op dit niveau om daar mijn steentje aan bij te dragen."
GOES speelt morgen om half drie thuis tegen de hekkensluiter van de Vierde Divisie, De Dijk uit Amsterdam. Franse en zijn teamgenoten verzamelden zes punten uit de eerste vier wedstrijden en staan daarmee op een zevende plaats op de ranglijst.