Crisisnoodopvang in Zierikzee wordt verlengd

De crisisnoodopvang in het voormalige schoolgebouw van De Meie in Zierikzee wordt verlengd. Dat heeft de gemeente Schouwen-Duiveland bekend gemaakt. Er zullen zo'n 35 mensen opgevangen worden op de locatie. De bedoeling is dat de locatie tot 1 januari 2023 open blijft.
infobijeenkomst Zierikzee
De infobijeenkomst over de opvang van vluchtelingen in Zierikzee © Omroep Zeeland
De beslissing volgt na positieve gesprekken met omwonenden. Afgelopen maandag werd er tijdens een informatiebijeenkomst positief gereageerd op het eventueel verlengen van de crisisnoodopvang. Al waren er ook zorgen. "Als het allemaal gezinnen zijn die zich aan de regels houden en anderen respecteren, vind ik het prima, maar er zitten een hoop alleenstaande mannen. Tijdens de Havendagen is er door één van hen een telefoon gestolen en dat baart me wel een beetje zorgen", vertelde Tony Fischer.
Locoburgemeester Jacqueline van Burg: "De crisisnoodopvang in Zierikzee is nu ruim zes weken open. Vierendertig mensen hebben daar een goed en veilig onderkomen. Ik ben blij dat wij ze deze plek kunnen blijven bieden en waardeer het begrip dat omwonenden hiervoor hebben."