Goedemorgen! Steekpartij Vlissingen, brand in schuur en World Press Photo in Hulst

Goedemorgen! Een overzicht van het laatste Zeeuwse nieuws op donderdag 22 september.
Een vrouw is gisteravond bij een steekpartij in Vlissingen gewond geraakt. Omstanders reageerden geschokt na weer een steekpartij in de stad. "Ik hoorde opeens sirenes en iemand schreeuwen", vertelt een buurman.
Politie doet onderzoek na het steekincident in Vlissingen
Politie doet onderzoek na het steekincident in Vlissingen © HV Zeeland
Goes heeft als eerste Zeeuwse gemeente het predicaat dementievriendelijke gemeente gekregen. In de gemeente wordt van alles ondernomen. Zo is er een wandelclub, boodschappendienst en een bezoekdienst. Wethouder André van der Reest nam het certificaat gisteren in ontvangst.
Goes dementievriendelijk Beppie van Amstel Alzheimer Zeeland Andre van der Reest Rensche Wijnstra
Beppie van Amstel (Alzheimer Zeeland), wethouder André van der Reest en Rensche Wijnstra (Alzheimercafé) © Omroep Zeeland
Brandweerlieden in Wilhelminadorp zijn gisteravond in de weer geweest met het blussen van een schuurtje naast een woning aan de Westhavendijk. De brand ontstond rond 20.00 uur. Uiteindelijk kon de brandweer voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning, meldt de Veiligheidsregio Zeeland. Niemand raakte gewond bij de brand.
Brand Wilhelminadorp
De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen woning © HV Zeeland
De World Press Photo tentoonstelling is terug in Hulst. Wie van nieuwsfoto's houdt, kan vanaf morgen tot en met 13 oktober een kijkje nemen bij de expositie van de tentoonstelling in de expositieruimte van HulstArt in de 's Gravenhofstraat. In 2018 was de tentoonstelling ook te zien in Hulst, daar namen toen 7.500 bezoekers een kijkje. Het plan was om in 2020 het evenement nog eens te organiseren, maar corona zette een streep door die plannen.

Jan wordt postbode

De problemen rond de postbezorging in 's-Heer Arendskerke zouden voor een groot deel voorbij moeten zijn. En dat heeft het dorp te danken aan Jan van Soest. Hij besloot niet langer te klagen, maar zelf te solliciteren bij PostNL, zodat hij zelf de post kon bezorgen. "Ik ben blij dat mijn eigen brieven nu op tijd zijn."

Weer

Pak je zonnebril maar weer uit de kast, want vandaag krijgen we weer een zonnige dag. Ook de temperatuur is zeer aangenaam voor deze tijd van het jaar. Het wordt vandaag tussen de 18 en de 20 graden. Vannacht komt er wat bewolking en koelt het af naar zo'n 7 tot 10 graden.
Spiegeling in het zand
Spiegeling in het zand in Westkapelle © Miranda Flipse