Mannen die donuts draaiden in Zoutelande, draaien nu duimen in politiecel

Vier mannen hebben gisteren in Zoutelande voor een hoop overlast gezorgd. Volgens omstanders wilde het viertal vechten en werd er op iemand ingereden. De politie heeft de mannen uit Oost-Souburg (24 en 27), Middelburg (27) en Zandvoort (28) aangehouden en overgebracht naar een politiecel. Vermoed wordt dat de onruststokers ook bij andere incidenten op Walcheren en mogelijk ook in Kapelle betrokken waren.
Volgens melders werden er donuts gedraaid in Zoutelande
Volgens melders werden er donuts gedraaid in Zoutelande, foto ter illustratie © Canva / Getty Images
Omwonenden van de Langendam in Zoutelande meldden gisteravond dat een personenauto donuts aan het draaien was. Daarbij worden met slippende banden rondjes op het asfalt gereden zodat bandensporen in het wegdek te zien. Daarnaast zouden de inzittenden schreeuwen en aanstalten maken om te vechten. Volgens de politie kwamen er steeds meer mensen de straat op om te kijken wat er aan de hand was. Omstanders meldden dat er op iemand is ingereden.

Geen makkelijke arrestatie

Agenten namen rond 22.00 uur een kijkje op de Langendam en zagen daar vier mannen bij een auto. "De mannen schreeuwden en scholden dat het een lieve lust was", aldus de politie. Vervolgens was het nog niet zo makkelijk om de verdachten aan te houden: "Tijdens hun aanhouding verzetten sommige van de verdachten zich waardoor de agenten geweld moesten toepassen om de arrestanten onder controle te krijgen."
Later bleek uit onderzoek van de politie dat de mannen mogelijk voor overlast zorgden in Vlissingen en intimiderend gedrag op een terras in Middelburg vertoonden. Mogelijk hebben de vier verdachten ook de plek van een ongeval in Kapelle verlaten. De politie meldt dat dit nog onderzocht wordt.
De vier mannen worden vandaag gehoord over de strafbare feiten waarvan ze van verdacht worden.