Bouw hotel Biggekerke dichterbij door nieuwe plannen

Een vakantiepark met hotel bij Biggekerke lijkt toch steeds dichterbij te komen. Dormio Resorts heeft drie hectare grond bijgekocht om het hotel-resort op een groter perceel te bouwen. Hierdoor hoeft er minder hoog gebouwd te worden en is het de bedoeling dat de vakantiehuizen en het hotel in de omgeving opgaan.
Dormio Hotel Resort Zoutelande
Beeld van hoe Dormio Hotel Resort Zoutelande er aanvankelijk uit zou moeten zien © Dormio
Aanvankelijk was er voor de bouw van het hotel-resort aan het Kaasboerterrein twee hectare beschikbaar. Dormio Resorts heeft intussen met een agrariër een overeenstemming bereikt om nog drie hectare landbouwgrond bij te kopen. "Er is door de initiatiefnemers goed geluisterd naar de inwoners en de direct omwonenden. Er is nu minder verkeersoverlast en door het grotere oppervlakte wordt de bebouwing ook lager", zegt wethouder René de Visser. "Ook is bijvoorbeeld het zwembad naar de andere kant van het resort verplaatst, waardoor er ook minder geluidsoverlast komt. Er is veel verbeterd. Er is echt een kwaliteitsslag gemaakt."

Positieve reacties huidige plan

En dat heeft ook zijn effect op de reacties van de Biggekerkenaren. "We wilden eerst peilen hoe dit plan ontvangen werd. De signalen die we nu krijgen, zijn erg positief. Ik denk dat er nu een plan ligt waar de inwoners blij mee zijn. Er komt meer groen en veel minder overlast", zegt De Visser. De wethouder is ervan overtuigd dat de plannen nu de juiste richting op gaan.

Duurt nog even voordat bouw begint

Maar voordat de eerste schop de grond in gaat, moet er nog veel gebeuren. "We gaan nu de formele procedure in", zegt De Visser. "Daarna moet de gemeenteraad er nog een besluit over nemen. Dat kost tijd, maar dat is niet erg. Je moet er toch wel zeker op rekenen dat er pas na volgende zomer gebouwd kan worden."

Hoofdpijndossier

Toen de oorspronkelijke plannen voor het vakantiepark en hotel werden gepresenteerd, waren veel Biggekerkenaren fel gekant tegen de bouw van het complex. Ze vonden het veel te groot voor hun dorp, waar zo'n zeshonderd mensen wonen.
Ook binnen de gemeente knetterde het regelmatig over dit dossier. Het zette de verhoudingen binnen de Veerse gemeente op scherp. Tegen wethouder Chirs Maas werd eind vorig jaar zelfs een motie van wantrouwen ingediend.