Excuses wethouder Terneuzen voor zakelijke houding na wateroverlast

Wethouder Jurgen Vervaet van Terneuzen heeft excuses aangeboden voor de houding van de gemeente na de wateroverlast op 10 september in de Schilderswijk van Terneuzen. Door een hevige regenbui stond het water bij veel huishoudens letterlijk tot aan de enkels. Nog altijd staat het grof vuil verspreid over de wijk. Volgens enkele raadsleden schitterde de gemeente na al deze ellende door afwezigheid.
Jurgen Vervaet
Jurgen Vervaet heeft excuses aangeboden © Omroep Zeeland
Volgens SP-raadslid Jean-Paul Casteleijn is er in de wijk naast de materiële schade ook het gevoel van frustratie over het gebrek aan steun vanuit de gemeente "Er is tot op heden bijna niks gebeurd. Er is niemand langs geweest, de bankstellen staan nog op straat en de zandzakken liggen nog voor de deuren."

Nalatigheid

Ook raadslid Paula Stoker (Terneuzen Sterk) verbaasde zich over de nalatigheid van de gemeente: "Het is al langer bekend dat dit een probleem is. Wat staat er op de rol om dit laagste punt van Terneuzen hiervan te verlossen?"
Wethouder Jurgen Vervaet had weinig opbeurende woorden voor zijn politieke collega's over de wateroverlast: "We moeten wennen aan hevige periodes van droogte en hevige regenbuien. Ons systeem is gebouwd op gemiddelden, en niet op extremen. Dat betekent dat water op straat komt te staan, daar zullen we aan moeten wennen."
Deze zakelijke manier denken werd gevolgd door twee woorden die verschillende raadsleden versteld deden staan: "Eigen verantwoordelijkheid." Op het moment dat wethouder Vervaet deze woorden uitsprak, braken de spreekwoordelijke dijken.

Morele steun

"Hoe meer u praat, hoe meer ik verteld sta van uw antwoorden", aldus Paula Stoker. Casteleijn voegde hier nog aan toe dat in de Schilderswijk ook behoefte is aan morele steun: "Een hart onder de riem, het ontbreken daarvan wordt u echt kwalijk genomen in de buurt."

Wel woorden geen daden

De wethouder leek uiteindelijk door te hebben dat er naast de wateroverlast ook enige emotionele schade is aangericht: "Ik bied mijn oprechte excuses aan voor het feit dat we de individuele burger niet hebben benaderd." Het lijkt er echter niet op dat er de komende dagen wel een bezoekje wordt gebracht aan de Schilderswijk: "Ik kan daar wel een rondje gaan maken, maar ik denk niet dat het helpt", aldus wethouder Jurgen Vervaet.
Dit is een bericht van GO-RTV.