Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 24 september

De twee Zeeuwse vierdedivisionisten zijn ook na de vijfde wedstrijd nog altijd ongeslagen, terwijl Hoek een grote nederlaag moest slikken. De lagere competities gingen vandaag weer van start en dat leverde nederlagen op voor de twee Zeeuwse eersteklassers, een spectaculaire wedstrijd tussen twee promovendi in de 2e klasse G en een zevenklapper in de 3e klasse B.
Voetbal Uitslagen amateurvoetbal WHS VCK
Beeld uit de wedstrijd WHS tegen VCK © Wim Fase

Derde Divisie

Hoek kon de bekerstunt tegen IJsselmeervogels geen goed vervolg geven. In Woerden kwam de ploeg van Björn De Neve tegen Sportlust'46 nog wel op een 0-1 voorsprong via Gertjan Martens, maar vlak voor rust ging het helemaal fout. Binnen drie minuten incasseerde Hoek de gelijkmaker, haalde doelpuntenmaker Martens een doorgebroken speler neer met een rode kaart als gevolg en werd het vanaf de strafschopstip 2-1. Na rust was Hoek met tien man kansloos tegen Sportlust, dat uitliep naar een ruime 5-1 zege.

Vierde Divisie

GOES kende weinig problemen met hekkensluiter De Dijk. Na een 2-0 ruststand werd het op Sportpark Het Schenge 3-0. De doelpunten voor de Bevelandse formatie kwamen op naam van Erwin Franse, Mitchell de Nooijer en Daniël Wissel.
Kloetinge had het in Barendrecht een stuk lastiger met Smitshoek. Na een 0-1 voorsprong (doelpunt Reguillo Vandepitte) keek de ploeg van Jurriaan van Poelje lang tegen een 2-1 achterstand aan, maar Ruben de Jager zorgde tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker.
Door de overwinning komt GOES in punten gelijk met Kloetinge. Beide Zeeuwse vierdedivisionisten zijn nog ongeslagen en staan gedeeld derde.

1e klasse C

De nieuwe fusieclub SVOD'22 debuteerde met een nederlaag tegen Nieuw Lekkerland. De promovendus kwam er in de eerste helft niet aan te pas en keek al snel tegen een achterstand aan. Na vijf minuten werd het 0-1, wat ook de ruststand was.
SVOD'22 begon sterk aan de tweede helft, creëerde een paar kansen, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Vijf minuten voor tijd besliste Nieuw Lekkerland de wedstrijd: 0-3.
Ook Terneuzense Boys begon met een nederlaag. De wedstrijd tegen Heerjansdam kende een spectaculair begin. Al na zeven minuten was er drie keer gescoord. De thuisploeg kwam rap op een 2-0 voorsprong, waarna Inid Preganlija iets terugdeed namens de Zeeuws-Vlaamse ploeg.
Na de drie snelle goals moest het publiek tot vijf minuten voor tijd wachten op een vierde treffer. Die werd gemaakt door Heerjansdam, waarna de wedstrijd beslist was.

2e klasse G

Het duel tussen de kampioen van de 3e klasse B en die van de 3e klasse A van vorig seizoen leverde aardig wat spektakel op. WHS kwam steeds op voorsprong, maar VCK wist tot drie keer toe weer op gelijke hoogte te komen. De vierde tegentreffer werd de ploeg uit Koudekerke fataal. Jasper Gunter bezorgde WHS met zijn tweede van de middag in de laatste minuut de zege.
Een andere Zeeuwse clash in de eerste speelronde eindigde in een ruime overwinning voor MZC'11. Thuis was de ploeg uit Zierikzee met 4-1 te sterk voor Yerseke. Luuk van Vossen werd de held van de dag voor MZC'11: hij scoorde een hattrick.
Voor de andere Zeeuwse ploegen was er weinig succes. De Meeuwen, SSV'65, FC Axel en Arnemuiden wisten alle vier niet te winnen. De Meeuwen kwam na een 0-3 achterstand tegen DBGC nog terug tot 3-4, maar de gelijkmaker bleef achterwege. Menno de Nooijer scoorde twee keer voor de ploeg uit Zoutelande.

3e klasse A

Zeelandia Middelburg is het seizoen goed begonnen. De ploeg van Nick Corré won met 4-1 van Zaamslag. Via doelpunten van Stijn But (2x) en Dennis Kovacevic werd het verschil voor rust al gemaakt. Joost Simons deed namens Zaamslag wat terug, maar vlak na de thee besliste Milan Jansen van Galen het duel in Middelburgs voordeel.
Ook VC Vlissingen kan terugkijken op een geslaagde middag. Na acht minuten was Khalid el Hattach al trefzeker voor zijn ploeg. Lewedorpse Boys hield de schade lang beperkt, maar na rust liep VC Vlissingen verder uit dankzij Hicham Bouzambou en twee treffers van Morad Bobouh.

3e klasse B

Degradant Bruse Boys schoot uit de startblokken. Er vielen vijf doelpunten op bezoek bij Kruiningen. Gijs van Duijvenbode (2x), Kevin Adzic, Dylan Adelaar en Boris de Bruine tekenden voor de goals. De ruime zege leverde Bruse Boys niet de koppositie op. Die is voor Kapelle, dat er zeven maakte tegen SKNWK. Via een penalty van Gerben Nicolasen kwamen de Bevelanders op voorsprong. Reinier Goedemondt maakte er vlak voor rust 2-0 van en Stijn Driessen, Ralph van den Dries, Cas de Waard, opnieuw Goedemondt en Jake Eversdijk schoten SKNWK na rust aan diggelen.

4e klasse A

Wemeldinge wist overtuigend Jong Ambon te verslaan. Door een hattrick van Thomas van Dijke, twee goals van Barrie Vleugel en een doelpunt van Rowen Boeije had Jong Ambon geen schijn van kans en ging het met 6-2 onderuit. Ook HKW'21 en Waarde boekten een ruime overwinning. HKW was met 5-2 te sterk voor Hansweertse Boys en Waarde klopte MZVC met 4-0. Die stand was bij rust al bereikt.

4e klasse B

Een doelpuntrijke middag in het Zuid-Hollandse Herkingen, waar FC De Westhoek'20 met 5-3 won van Herkingen'55. Delano Westerink scoorde twee keer voor de ploeg uit Burgh-Haamstede. Het leverde De Westhoek niet de koppositie op. Duiveland mag zich door een 3-0 zege op SNS de eerste koploper van het seizoen noemen.

1e klasse A, vrouwen

Ook bij het vrouwenvoetbal begonnen vandaag de competities weer. IJzendijke begon het seizoen met een 1-1 gelijkspel tegen Jodan Boys.

3e klasse F, vrouwen

Twee Zeeuwse onderonsjes in de 3e klasse F. Kloetinge was met 4-0 veel te sterk voor WVV'20 uit Middelburg, het Zeeuws-Vlaamse DKS'17 ging thuis met 0-2 onderuit tegen MZC'11 uit Zierikzee