'We zullen van de ploegen in het rechterrijtje moeten winnen om in het linkerrijtje te eindigden'

Na de groepsfase van de districtsbeker begint de competitie voor de ploegen uit de 1e klasse tot en met 4e klasse. In onze wekelijkse vooruitblik lees je de bijzonderheden en krijg je een overzicht van de duels die op het programma staan. Zo spelen de kampioenen van de 3e klasse A en B van vorig seizoen tegen elkaar, maar nu dus een niveau hoger.

Derde Divisie A zaterdag

Hoek gaat op bezoek bij Sportlust'46 in Woerden. Sportlust'46 staat op de achtste plaats; Hoek is veertiende, maar beide ploegen hebben evenveel punten. Zo dicht zit het bij elkaar in de Derde Divisie.

Vierde Divisie A zaterdag

Kloetinge en GOES zijn allebei nog ongeslagen in de Vierde Divisie en kunnen vandaag bij een goed resultaat omhoog blijven kijken.
Kloetinge, dat op de derde plaats staat, gaat op bezoek bij Smitshoek in Barendrecht. "Smitshoek is een topploeg, het wordt een hele klus voor ons", vertelt trainer Jurriaan van Poelje.
Aanvoerder Roy Mulder is geschorst omdat hij vorig weekend tegen Spijkenisse uit het veld gestuurd werd. Verdediger Klaas van Hecke ontbreekt wegens familieomstandigheden.

Oud-profs

Bij Smitshoek spelen de oud-profs Ryan Koolwijk, Luigi Bruins en Guyon Fernandez. "Smitshoek heeft veel ervaring. Wij kunnen ons geen foutjes veroorloven zoals vorige week, toen Spijkenisse na een ingooi kon scoren", aldus Van Poelje.
Beelden van Smitshoek-Kloetinge zie je 's avonds op deze website.
voetbal Ruben de Jager Kloetinge
Ruben de Jager is topscorer van Kloetinge met vier treffers © Orange Pictures
GOES treft op eigen veld hekkensluiter De Dijk uit Amsterdam. "Ze hebben dan wel vier keer verloren, maar wij zullen daar niet zomaar overheen lopen", zegt trainer Dennis de Nooijer.
Bij GOES ontbreekt Dany van Dijk nog door een blessure. "Verder is iedereen fit en inzetbaar." Bij een overwinning blijft GOES, dat zesde staat, bovenin meedraaien. "Anders zetten we een stap naar achteren", aldus De Nooijer.

1e klasse C zaterdag

Promovendus SVOD'22 uit Oostkapelle opent het seizoen in de 1e klasse C met een thuiswedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland. Beelden van de wedstrijd zie je vanavond op deze website.
Terneuzense Boys begint met een uitwedstrijd tegen Heerjansdam. De ploeg van trainer Kevin Hollander bleef in het toernooi om de districtsbeker ongeslagen. Terneuzense Boys won alle drie de wedstrijden in de groepsfase.
voetbal programma 1e C zaterdag
Programma 1e klasse C © Omroep Zeeland

2e klasse G zaterdag

WHS uit Sint-Annaland en VCK uit Koudekerke werden vorig seizoen kampioen in respectievelijk de 3e klasse B en A en treffen elkaar op de eerste speeldag in de 2e klasse G. In het bekertoernooi bleef VCK ongeslagen en verloor WHS de drie duels.
Bij WHS zijn de vaste krachten Wout den Engelsman (naar GOES) en Arvin de Witte (gestopt door blessure) niet meer beschikbaar voor de nieuwe trainer Karl Vergouwen. Daarnaast is Werner Marsman op de weg terug na een blessure.
Aanvoerder en keeper Armando de Witte (25) heeft samen met zijn teamgenoten veel zin in het avontuur in de 2e klasse. WHS speelde voor het laatst op dat niveau in het seizoen 2014/2015. "De doelstelling voor dit seizoen is heel simpel. We willen erin blijven", aldus De Witte.
Door de zwaardere degradatieregeling kan dat een hele kluif worden, want drie ploegen degraderen rechtstreeks en drie ploegen komen uit in de nacompetitie. "We zullen veel van de ploegen in het rechterrijtje moeten winnen om in het linkerrijtje te eindigden', aldus De Witte.
WHS-keeper Armando de Witte blikt vooruit op het seizoen in de 2e klasse
voetbal WHS Armando de Witte keeper
Keeper Armando de Witte van WHS in actie in het bekerduel tegen RBC © Wim Fase
Het duel tussen promovendus RCS uit Oost-Souburg en Walcheren uit Vlissingen in de 2e klasse G gaat niet door. De wedstrijd is verplaatst naar zaterdag 22 oktober omdat het nieuwe kunstgrasveld van RCS nog niet speelklaar is. De wedstrijd kan ook niet op natuurgras gespeeld worden vanwege de droogte van de velden in de gemeente Vlissingen.
voetbal programma 2e G zaterdag
Programma 2e klasse G © Omroep Zeeland

3e klasse A zaterdag

In deze klasse komend seizoen veel Bevelandse derby's, te beginnen vanmiddag met Patrijzen uit 's-Heerenhoek tegen 's-Heer Arendskerke en Luctor Heinkenszand tegen Nieuwdorp.
's-Heer Arendskerke en Patrijzen werden ongeslagen groepswinnaar in het bekertoernooi en haalden daarmee de knock-outfase. In de competitie speelden beiden ploegen nog nooit tegen elkaar.
Luctor Heinkenszand was vorig seizoen met 10-0 veel te sterk voor Nieuwdorp, dat de laatste vijf onderlinge duels telkens verloor en ook maar twee keer scoorde.
voetbal programma 3e A zaterdag
Programma 3e klasse A © Omroep Zeeland

3e klasse B zaterdag

Kruiningen, de kampioen van de 4e klasse B van het vorige seizoen, speelt tegen Bruse Boys, dat degradeerde uit de 2e klasse. Bruse Boys bleef ongeslagen in het bekertoernooi.
De laatste nederlaag van Kruiningen op eigen veld in competitieverband dateert van 30 november 2019, toen Hoedekenskerke/Kwadendamme met 2-4 te sterk was.
voetbal programma 3e B zaterdag
Programma 3e klasse B © Omroep Zeeland

4e klasse A zaterdag

Apollo'69 uit 's-Gravenpolder is samen met Spui de enige Zeeuwse vierdeklasser in het zaterdagvoetbal, die de volgende bekerronde haalde. Een goede opsteker voor de start van de competitie voor beide ploegen. Spui begint met een uitwedstrijd tegen Rillandia.
Apollo'69 begint met een uitwedstrijd tegen Schoondijke. Apollo'69 was in de laatste drie onderlinge duels telkens de sterkste: 0-10, 0-5 en 3-2.
voetbal programma 4e A zaterdag
Programma 4e klasse A © Omroep Zeeland

4e klasse B zaterdag

In deze klasse spelen GOES en Wolfaartsdijk voor het eerst sinds 2019 weer tegen elkaar in een officiële wedstrijd. De laatste twee duels leverden telkens een duidelijke overwinning op voor GOES: 5-2 en 0-4.
Wellicht zijn de verschillen dit keer kleiner omdat GOES degradeerde uit de 3e klasse en Wolfaartsdijk net niet promoveerde naar de 3e klasse.
voetbal programma 4e B zaterdag
Programma 4e klasse B © Omroep Zeeland

3e klasse A zondag

Terneuzen is momenteel de meest scorende ploeg in het Zeeuwse amateurvoetbal. De ploeg van trainer Hubert van den Hemel scoorde in drie bekerwedstrijden maar liefst 26 goals.
Promovendus Hontenisse, de kampioen van de 4e klasse A van vorig seizoen, is alvast gewaarschuwd.
voetbal programma 3e A zondag
Programma 3e klasse A © Omroep Zeeland

4e klasse zondag

RIA Westdorpe en Breskens zijn de enige Zeeuwse vierdeklassers in het zondagvoetbal, die zich plaatsten voor de knock-outfase van het bekertoernooi.
Breskens treft op de eerste speeldag IJzendijke, dat de laatste vier duels in Breskens niet wist te winnen.
RIA Westdorpe, dat vorig seizoen tweede werd achter kampioen Hontenisse, begint de competitie met een 'thuiswedstrijd' tegen Groede. RIA maakt - sinds storm Eunice - nog altijd gebruik van de accommodatie van FC Axel om de thuisduels te spelen.
voetbal programma 4e A zondag
Programma 4e klasse A © Omroep Zeeland