Volg het kustmarathonweekend bij Omroep Zeeland

De kustmarathon komt er weer aan en ook dit jaar hoef je niets te missen van het evenement. Zaterdag klinkt het startschot om 12.00 uur en dan gaan de 1.777 deelnemers de ruim 42 kilometer van Burgh-Haamstede naar Zoutelande hardlopen. Omroep Zeeland houdt je via de radio én een liveblog op de hoogte van de hardloopwedstrijd. Op televisie zenden we op zaterdag en zondag live uit tussen 15.00 en 18.00 uur.
De twee koplopers van de Kustmarathon in 2021
De twee koplopers van de Kustmarathon in 2021 © Omroep Zeeland
Ons liveblog start op vrijdag net voor de start van de ladiesrun. Om 17.30 klinkt het startschot voor de Ladies Trail, een wedstrijd van 15 kilometer die over een gedeelte van het kustmarathonparcours gaat, kort daarna starten de dames voor de 5 of de 10 kilometer. De wedstrijden zijn te volgen via het liveblog.

Zaterdag MTB & Kustmarathon

Op zaterdagochtend volg je de mountainbikers op Omroep Zeeland Radio. De mountainbikers gaan in tegenovergestelde richting een route van 55 kilometer rijden. Zij beginnen de tocht om 8.45 uur vanuit Zoutelande en eindigen in Burgh-Haamstede.
Dit jaar zal burgemeester Rob van der Zwaag het startschot lossen in Burgh-Haamstede voor de negentiende editie van de kustmarathon. De sportverslaggevers van Omroep Zeeland houden je via de radio en het liveblog op de hoogte van de wedstrijd.
Kustmarathon
Mountainbikers klaar voor de start in 2021 © Omroep Zeeland
De tv-uitzending begint op zaterdag om 15.00 uur. Jan-Jaap Corré vangt de hardlopers op in de Langstraat in Zoutelande en er zijn meerdere verslaggevers langs het parcours. 's Avonds kan je na 18.00 uur kijken naar een uitgebreide samenvatting van de wedstrijd. Heb je meegedaan en wil je 's avonds jezelf of je loopmaatjes over de finish zien komen, kijk dan naar de herhaling. De tv-uitzending wordt 's avonds om 20.00 uur nog een keer uitgezonden. Als ook op zondagochtend vanaf 9.00 uur.

Zondag: wandelmarathon

Zondag is er ruim aandacht voor de wandelmarathon. Voor de tocht van ruim 42 kilometer van Burgh-Haamstede naar Zoutelande hebben ruim 5.000 wandelaars zich ingeschreven. Om 7.00 uur wordt het startsein gegeven en dan moeten de wandelaars voor 18.00 de finish in de Langstraat zien te bereiken.
Je kan de wandelmarathon volgen via ons liveblog, vanaf 12.00 uur op de radio en vanaf 15.00 uur op tv. Deze tv-uitzending wordt om 20.00 uur herhaald én op maandagochtend om 9.00 uur.
QR-code of WhatsApp
Wil je laten weten hoe je de kustmarathon ervaren hebt, hoe zwaar het strand was, hoe fijn de medelopers, hoe enthousiast de toeschouwers langs de kant? Wil jij iemand aanmoedigen, lekker lui vanaf de bank met een frisje in de hand? Laat het ons weten via de QR-code of WhatsApp het rechtstreeks naar Omroep Zeeland 0118-499999. En zet er even je naam en je woonplaats bij, dan zie je jezelf misschien terug op tv of in ons liveblog.