Ineke hing een duofiets in een wensboom en nu krijgt ze 'm nog ook

Een duofiets voor het hele dorp. Dat was de wens die Ineke Ton in 2018 in de wensboom van Platform Welzijn Serooskerke hing, die in het midden van het dorp was neergezet. En het heeft even geduurd, maar het ziet ernaar uit dat die wens in vervulling komt.
Ineke Ton
Ineke (rechts) probeerde voor de crowdfundactie alvast een duofiets uit © Platform Welzijn Serooskerke
"Ik heb het bedacht, gewoon voor de mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, maar die het wel leuk vinden om erop uit te gaan", zegt Ton. "Lekker de natuur in, dan kun je met z'n tweeën weg. En je zit naast elkaar, dus je kunt gezellig kletsen. Je kunt overal naartoe, waar je maar wil. Dat zou ik heel leuk vinden."
Ton kwam op het idee toen ze met haar oom ging fietsen, die in een verzorgingstehuis zat. "Hij heeft daar toen zo van genoten. Toen dacht ik: dit is voor Serooskerke ook heel leuk."

Crowdfundactie

Het duurde eventjes, maar nu komt 'ie er toch echt. De gemeente Veere subsidieert een deel van de fiets, maar omdat het een flinke uitgave is - zo'n 15.000 euro - is er een crowdfundactie opgezet. En die loopt al aardig: "We zijn al over de helft, dus het komt echt wel goed. Dat voelt fantastisch, ik ben er echt zo blij mee."
Tot eind oktober kan er gedoneerd worden via Samen voor de buurt. Zodra het volledige bedrag binnen is, kan de fiets besteld worden. "Als het goed is, staat de fiets dan vanaf het voorjaar op het dorp. "Precies op tijd voor het mooie fietsweer", lacht Ton. Iedere dag spiekt ze even op de website van de crowdfundactie, om te kijken hoe hoog de teller staat.
Ineke Ton Serooskerke
Ineke spiekt elke dag even op de website van de crowdfundactie © Omroep Zeeland
En met wie gaat Ton als eerste een rondje fietsen, als de duofiets er is? "Dat weet ik nog niet hoor, maar er zijn heel veel potentiële deelnemers. Ik ga zeker verschillende mensen vragen!"
Beluister het gesprek met Ineke Ton uit Serooskerke