Vestingcross houdt rekening met Rode Duivels: veldritten beginnen eerder op de dag

De Vestingcross in Hulst wordt dit jaar definitief gereden op zondag 27 november. Dat is eerder dan anders, want voorgaande edities werden steeds na de jaarwisseling verreden. De organisatie heeft besloten om de veldritten ook eerder op de dag te laten beginnen, omdat die dag ook de wedstrijd België-Marokko wordt gespeeld op het WK voetbal.
Lucinda Brand wint voor de eerste keer de Vestingcross
Lucinda Brand de Vestingcross vorig seizoen © Corrado Francke
Eerder werd nog onderzocht of het mogelijk was de Vestingcross naar een andere dag te verplaatsen. Uiteindelijk bleek dat geen optie. Inmiddels is organisator Kurt Vernimmen tevreden met de nieuwe datum én de nieuwe tijden. "De starturen van de elitewedstrijden - de wedstrijden die op tv te zien zijn - worden aangepast. De elitewedstrijden bij de vrouwen zijn om 10.45 uur, de heren starten om 12.00 uur."

Nog even wennen

Vernimmen denkt dat kijkers van de Vestingcross even moeten wennen aan de nieuwe tijden. Maar de organisator denkt door middel van reclame genoeg mensen te wijzen op de nieuwe tijden.
Op de televisie zou de Vestingcross meer kijkers kunnen trekken, want voor sportliefhebbers wordt het een dag om de vingers bij af te likken. Sporza, waar de sportuitzendingen van VRT worden uitgezonden, is van plan om na de Vestingcross door te schakelen naar de voorbeschouwing van België-Marokko. "Het is een leuke combinatie. De hele sportdag is op televisie", aldus Vernimmen.

Voetbal op groot scherm

Ook de organisatie van de Vestingcross is van plan om de wedstrijd van de Rode Duivels op het WK op een groot scherm te laten zien als andere onderdelen van de Vestingcross op het programma staan. Zo kunnen liefhebbers de cross én de voetbalwedstrijd kijken.
Vernimmen geeft aan dat het volgend jaar de bedoeling is dat de Vestingcross weer in de kerstvakantie wordt gehouden. Dit jaar is de cross vervroegd omdat op 14 en 15 januari het Belgisch Kampioenschap veldrijden in Lokeren wordt gehouden.
Hoe dan ook verwacht Vernimmen dat er verschillende toppers aan de start zullen verschijnen in Hulst.