Hulst gaat 35 vluchtelingen opvangen in crisisnoodopvang

Hulst opent vanaf 1 oktober een crisisnoodopvanglocatie voor maximaal 35 vluchtelingen. Ze worden opgevangen in de themazaal van zwembad Reynaertland in Hulst. Het is de bedoeling dat de vluchtelingen er maximaal drie maanden blijven, tot 31 december. Het zwembad blijft gewoon open.
Reynaertland Hulst
Zwembad Reynaertland in Hulst © Reynaertland
Hulst geeft met de noodopvang, naar eigen zeggen, gehoor aan een de dringende oproep van de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid om ruimte ter beschikking te stellen. Omwonenden zijn vandaag volgens de gemeente per brief geïnformeerd. Ook komt er een informatieavond in zwembad Reynaertland op maandag 26 september om 19.30 uur.

24 uur per dag beveiligd.

In de opvanglocatie worden slaapplekken, een eetgelegenheid en sanitaire voorzieningen geplaatst. De gemeente laat weten dat er zowel voor de vluchtelingen als de omwonenden 24 uur per dag beveiliging aanwezig zal zijn.
Zeeland had al 225 plekken voor crisisnoodopvang, maar dat moeten er 450 worden. Die nieuwe plekken worden in de verschillende gemeenten op kleine locaties gezocht.