Tien kilo lichter en een hobby erbij, horecacollega's klaar voor de Kustmarathon

Het duurt nog maar een paar dagen tot de Kustmarathon van start gaat en voor veel deelnemers zullen de laatste dagen in het teken staan van de puntjes op de i. Dat geldt ook voor zes collega's uit Domburg die vanaf nul begonnen en nu klaar zijn om hun allereerste marathon te gaan hardlopen.
Horecacollega's lopen kustmarathon 2022
Roeland van Renswoude, Ozzie Hoogesteger en Sjoerd Tanis tijdens de voorbereidingen in Domburg © Omroep Zeeland
In de keuken van restaurant Mezger staan Roeland van Renswoude, Ozzie Hoogesteger en Sjoerd Tanis druk bezig te zijn met de voorbereidingen voor het diner in Domburgse restaurant. Inmiddels zo'n tien á vijftien kilo lichter en klaar voor een marathon van 42 kilometer. Dat zag er een aantal maanden geleden nog wel anders uit.

Kapot na vier kilometer

"We begonnen in november met z'n zessen met trainen, bij het Nollebos en over de boulevard. Dan merk je echt dat je geen conditie meer hebt. Dan denk je dat je nog een beetje onderliggende sportervaring hebt, maar dat viel tegen. Je bent helemaal kapot", vertelt Roeland van Renswoude. Zijn collega's vullen dat lachend aan. "Ik kon echt niet meer", aldus Ozzie Hoogesteger.
De zes collega's doen mee aan de marathon, onder meer om zelf iets gezonder te worden. "Er zijn toch vooroordelen over een ongezond leven bij mensen in de horeca", zegt Hoogsteger. De voorbereidingen gingen niet zonder slag of stoot want veel van hen hebben ook blessures gehad. Inmiddels zijn die verholpen en kijken de mannen met goede moed naar aankomende zaterdag.
"Deze week ga ik nog tien kilometer hardlopen. En donderdag gaan we weer naar de boulevard. Waar het allemaal begonnen is", vertelt Sjoerd Tanis. "Ik heb er zeker vertrouwen in", zegt Hoogsteger zelfverzekerd. Van Renswoude en Tanis vullen dit aan. "Dit moet toch wel gaan lukken?"

Geen eendagsvlieg

De mannen zijn niet van plan om na de marathon hun nieuwe schoenen te laten verstoffen. "We zijn nu een stuk fitter en dat willen we ook zeker blijven. Ik blijf hardlopen", zegt Hoogesteger.
Maar eerst die 42 kilometer gaan hardlopen. En de mannen hebben maar één doel: "De finish halen en dan dat heerlijke biertje", zeggen ze lachend.