Tolvrije tunnel biedt kansen voor sport- en recreatiecomplex Omnium

Opluchting bij sport- en recreatiecomplex Omnium in Goes na de afgelopen Prinsjesdag en hoop dat een tolvrije Westerscheldetunnel meer bezoekers trekt. Directeur Bart van den Heuvel van Omnium heeft een bewogen week aan de rug.
Tolvrije tunnel biedt kansen voor Omnium
De Omnium-directeur is blij met het nieuws dat auto's en motoren uiterlijk 2025 geen tol meer hoeven te betalen voor de Westerscheldetunnel. Hij verwacht daardoor meer bezoekers te trekken uit Zeeuws-Vlaanderen.

Buitenbaden en tropische zwemparadijzen

Volgens Van den Heuvel zullen er meer bezoekers zijn vanuit Zeeuws-Vlaanderen naar zijn sport- en recreatiecomplex in Goes komen, nu het subtropisch zwemparadijs Scheldorado in Terneuzen al lange tijd gesloten is. "Het is een gegeven dat Zeeuws-Vlaanderen veel meer buitenbaden heeft, maar dat er boven de Westerschelde veel meer indoorzwembaden zijn."
Omnium-directeur hoopt op betere tijden
Voor Prinsjesdag was Van den Heuvel nog ongerust over de toekomst van zijn Omnium. Hij ziet de energiekosten voor het complex stijgen, net als de loonkosten en de inkoop voor de materialen en de horeca in het Omnium. Hij was bang dat ook het aantal bezoekers zou afnemen als mensen veel minder te besteden zouden hebben. "Als je moet kiezen tussen het betalen van de energierekening enerzijds en sport en ontspanning anderzijds, is de keuze vaak snel gemaakt."

Hoopvoller

Na Prinsjesdag, de troonrede en de gepresenteerde Miljoenennota is Van den Heuvel hoopvoller gestemd. Hij is blij dat de energierekening voor consumenten wordt afgetopt, en dat er steun komt voor het Midden- en Kleinbedrijf. Daar lijkt zijn sport- en recreatiecomplex voorlopig buiten te vallen, maar toch ziet de directeur mogelijkheden. "In de miljoenennota is nadrukkelijk aandacht gevraagd voor zwembaden en andere instellingen, die niet alleen rond kunnen komen van de opbrengst van toegangskaartjes. Dat biedt perspectief."