Tien man Hoek kansloos tegen Sportlust'46

Na de bekerstunt van afgelopen dinsdag tegen IJsselmeervogels staat Hoek weer met beide benen op de grond. De ploeg van Björn De Neve kwam tegen Sportlust' 46 nog wel op voorsprong, maar vlak voor rust kantelde de wedstrijd volledig. In de tweede helft kon Hoek met een man minder een grote nederlaag niet voorkomen: 5-1.
Tien man Hoek kansloos tegen Sportlust46
Na een minuut stilte wegens het overlijden van voormalig Hoek-speler Dave Gijsel kon het duel in Woerden van start gaan. Na twee minuten ontsnapte Hoek al aan een vroege achterstand. Zakaria Issarti ging alleen op Lars Knipping af, maar hij schoot de bal voorlangs. Hoek had meer succes met aanvallen. Een corner van Rik Impens werd binnengekopt door Martens, die zijn ploeg op 0-1 bracht. Een nieuwe fase brak aan waarbij Sportlust kansen kreeg op de gelijkmaker. Telkens bleek Knipping een sta-in-de-weg te zijn.

Geklungel in defensie en rode kaart kantelen de wedstrijd

Ook Hoek kreeg kansen op meer. Na een uitbraak op rechts schoot Gilles Vandecandelaere hard op Sportlust-doelman Antonioli, maar die poging werd vakkundig gepareerd. Hoek leek de rust zonder schade te halen, maar vlak voor tijd ging het helemaal mis. Een counter van Sportlust bracht de defensie van Hoek in de problemen en Youri Duisterhof strafte het geklungel af. Bij de volgende aanval van de thuisploeg hield Martens het shirt van Ahmed al Mahdi vast. De verdediger kreeg de rode kaart en de toegekende strafschop werd binnengeschoten door invaller Mohammed Bendadi: 2-1.

Sportlust duwt Hoek dieper de put in

De tweede helft was nog maar net begonnen of de bal lag er opnieuw in. Hoek verloor de bal op het middenveld waarna Al Mahdi de zestien in dribbelde en met een hard schot Knipping wist te kloppen. Hoek kreeg geen vat op de wedstrijd en bleef achterin slordig. Daardoor kon Wessel Meiring de 4-1 maken. Hoek probeerde er nog iets van te maken, maar dat leidde niet tot grote kansen. Aan de andere kant sloeg Bendadi wederom toe na een geslaagde aanval van Sportlust. Verder leed bleef Hoek bespaard.
Door de ruime nederlaag zakt Hoek een plek in de ranglijst. De Zeeuws-Vlamingen staan nu vijftiende in de Derde Divisie.

0-1 Gertjan Martens (12)
1-1 Youri Duisterhof (43)
2-1 Mohammed Bendadi (45+1/pen)
3-1 Ahmed al Mahdi (47)
4-1 Wessel Meiring (52)
5-1 Mohammed Bendadi (74)
Bijzonderheid: Gertjan Martens kreeg een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler (45).