Kloetinge komt terug van achterstand en speelt gelijk tegen Smitshoek

Kloetinge is in de Vierde Divisie van het amateurvoetbal ontsnapt aan de eerste nederlaag. De ploeg uit Zuid-Beveland stond in Barendrecht lang met 2-1 achter tegen Smitshoek, maar speelde door een treffer van Ruben de Jager nog met 2-2 gelijk.
Bekijk de samenvatting van Smitshoek-Kloetinge: 2-2
Trainer Jurriaan van Poelje kon geen beroep doen op aanvoerder Roy Mulder (schorsing) en Klaas van Hecke (trieste familieomstandigheden). Bij Smitshoek speelden oud-profvoetballers Ryan Koolwijk en Luigi Bruins niet mee. Na een kwartier spelen kreeg Danilo Alkema de eerste kans namens Smitshoek. De bal ging over de goal van Kloetinge-doelman Mitchell Braafhart.
De eerste kans van Kloetinge kwam een paar minuten later en die leverde meteen een doelpunt op. De vrije trap van Jefry Dijkstra werd binnengekopt door Reguillo Vandepitte. Kloetinge kon niet heel lang genieten van de voorsprong, want tien minuten later schoot Marvin van der Made de thuisploeg op 1-1. Kloetinge had het in de slotfase van de eerste helft lastig, maar Smitshoek benutte de kansen niet.

Snelle tegentreffer

Kloetinge kwam goed uit de kleedkamer en kreeg via Dijkstra en De Jager twee kansen in dezelfde aanval. Direct daarna scoorde Van der Made zijn tweede goal en zette Smitshoek op voorsprong. Daarna kreeg Smitshoek nog een grote kans om op 3-1 te komen, maar Van der Made kwam een teenlengte te kort om een voorzet af te ronden.
Na een kleine periode waarin Kloetinge geen kansen had, was daar ineens invaller Kyle Doesburg die nét naast schoot nadat de doelman van Smitshoek een voorzet losliet. Een paar minuten later was daar alsnog de goal voor Kloetinge. De Jager kopte raak uit een corner. In de slotfase was Kloetinge de betere ploeg en kreeg het nog een kans op de winnende goal, maar de bal werd op de lijn weggehaald.
Door dit gelijkspel blijft Kloetinge, samen met GOES, gedeeld derde in de Vierde Divisie na vijf wedstrijden. De volgende wedstrijd is op eigen veld tegen De Jodan Boys.