Oemoemenoe haalt flink uit in eerste thuiswedstrijd

Oemoemenoe heeft ook de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. In de eerste wedstrijd op eigen veld was de rugbyploeg uit Middelburg veel te sterk voor Rotterdam Students, dat de stand pas laat in de wedstrijd draaglijker kon maken: 53-29.
Oemoemenoe haalt flink uit in eerste thuiswedstrijd
Oemoemenoe begon sterk en nam al vroeg de leiding. Lazar Tatomir, de Servische aanwinst die dit seizoen in Middelburgse dienst speelt, duwde al na zes minuten de eerste try tegen de grond. Vlak erna herstelde de Rotterdamse studentenploeg de achterstand, maar Oemoemenoe ging met een 17-10 voorsprong de rust in.

Middelburgse scoringsdrift

Na rust werd er van alle kanten gescoord. Twee minuten na rust was het weer Tatomir die de score opende. Even later maakte Sven Seijbel ook een try, maar de conversie werd niet benut. Na elf minuten spelen in de tweede helft liep Oemoemenoe via Deniël van der Waal verder uit; na een mooie schijnbeweging haalde hij zelf de tryzone en werd het 36-10. Van der Waal drukte meteen erna nog een keer, en de Middelburgse scoringsdrift was nog niet voorbij. Via Joey Luitwieler werd het 48-10.
Na een tegenstoot van de Rotterdammers maakte Devin Schutte de laatste Middelburgse try van de dag. Daarna leek de discipline wat weg en konden de studenten meerdere keren scoren, maar overwinning kwam niet meer in gevaar voor Oemoemenoe.
Aanvoerder Joey Luitwieler is tevreden met de seizoensstart van Oemoemenoe