Waterschapsbestuurder Keller stapt op: 'Toekomst vraagt om lef'

Dagelijks bestuurder van Waterschap Scheldestromen Philipp Keller stopt per 1 oktober. Volgens het waterschap was er steeds vaker sprake van een verschil van inzicht op inhoudelijk en strategisch gebied binnen het bestuur. Keller behoudt wel zijn zetel in de algemene vergadering.
Philipp Keller
Philipp Keller stopt als dagelijks bestuurder bij Waterschap Scheldestromen © Omroep Zeeland
"We leven in tijden van grote veranderingen en uitdagingen. Die vraagt om innovatie, visie en strategisch denken. En om een effectieve en toekomstgerichte aanpak met de juiste bestuurlijke cultuur en lef", schrijft Keller. "De laatste tijd waren er vaker verschillende inzichten op inhoudelijk en strategisch gebied binnen het dagelijks bestuur. Vandaar dat dit het juiste moment voor mij is om mijn werkzaamheden als lid van het dagelijks bestuur te beëindigen."

Waterkeringen en klimaatadaptatie

Keller, afkomstig uit Duitsland, zat in het bestuur namens Bedrijven/Kamer van Koophandel en was portefeuillehouder waterkeringen en klimaatadaptatie. In het persbericht van het waterschap wordt hij geroemd door dijkgraaf Toine Poppelaars: "Het bestuur waardeert zijn betrokkenheid in de afgelopen periode zeer." Het besluit van Keller wordt door de rest van het bestuur betreurd.
Wie de werkzaamheden van Keller gaat overnemen is nog niet duidelijk.