Gabri en Sander op huwelijksdag beroofd van trouwfoto's: 'Hoop dat karma z'n werk gaat doen'

Denk je aan je huwelijksdag, dan denk je normaal gesproken aan de mooiste dag van je leven. Voor Gabri uit Breda en Sander uit IJzendijke verliep de dag totaal anders. Tijdens hun bruiloft afgelopen donderdag is de fotocamera met al hun trouwfoto's gestolen.
Bruidspaar
Sander en Gabri op hun trouwdag © Sander en Gabri
Het kersverse bruidspaar trouwde in Breda. Na de ceremonie in het stadhuis van Breda streek het gezelschap een paar honderd meter verderop neer op een terras. "Daar zaten we op een mooie lange terrasbank tegen de pui van het barretje. We waren gesetteld, de glazen werden ingeschonken en we brachten een toast uit", vertelt Gabri.
"Een luttele minuut erna was er weer een moment om de camera erbij te pakken. Op dat moment kwamen we erachter dat hij gestolen was", vervolgt ze. Het gaat om een digitale spiegelreflexcamera van het merk Canon die rond 16.00 uur werd gestolen. "De mensen van de bar hadden het in de gaten. Zij hebben direct 112 gebeld."
Drie bruiloftsgasten zijn meteen de stad ingegaan om te kijken of ze de dader konden vinden. Zodra de politie ter plaatse was, zijn de camerabeelden van de gemeente bekeken. Ook de politie zocht direct met een signalement op zak naar de dader. Helaas mocht het allemaal niet baten.

Rotgevoel

Zo heeft de mooie trouwdag een bittere nasmaak gekregen: "We hebben een enorm rotgevoel voor degene van wie de camera is en wij willen onze mooie foto's hebben. Bovendien staan er ook nog foto's op van familie en van iemands vakantie. Wat we hopen, is dat het kaartje wordt opgestuurd naar de politie of naar het nieuws."

Karma

Het bruidspaar hoopt op een wonder: "Ik heb er weinig hoop op, maar ik wil alle opties benutten", zegt Gabri. "Ik hoop dat karma nog een beetje z'n werk gaat doen. Als het geluk nog een beetje met ons is, komt dat kaartje ook wel terug."
Hoewel dit niet het gedroomde scenario was, heeft het stel wel een mooie dag gehad: "Ik heb een heerlijke dag gehad, mijn man ook. We zijn heel blij dat de familie en ouders erbij konden zijn. Dat is het allerbelangrijkste. En we hebben wel een paar telefoonkiekjes. Desnoods trekken we ons pak en onze jurk nog een keer aan en gaan we alsnog foto's maken."