Monique loopt Kustmarathon voor overleden vriendinnen: 'Ik ben er nog en loop voor hen'

Monique van de Ven uit Sommelsdijk loopt komend weekend niet voor de eerste keer de wandelmarathon, maar deze editie zal wel speciaal voor haar zijn: "Ik loop deze marathon voor mijn vriendinnen die veel te vroeg overleden zijn."
Monique (midden) loopt de Kustmarathon voor haar overleden vriendinnen
Monique (midden) loopt de Kustmarathon voor haar overleden vriendinnen © Monique van de Ven
In het radioprogramma Zeeland Wordt Wakker vertelt de deelnemer dat het voor haar lang niet vanzelfsprekend meer is om mee te lopen. "Ik ben 57 jaar en heb al zes jaar een pacemaker omdat m'n hart het niet meer goed doet. Maar ja, ik ben er nog en ik loop voor hen."

'Ongelooflijk en super fijn'

Van de Ven begon met haar vriendinnen te wandelen om fit te blijven. Nu realiseert ze zich hoe bijzonder het is dat ze zondagochtend in Burgh-Haamstede aan de start verschijnt. "Het is ongelooflijk en ook super fijn dat ik de marathon kan wandelen."

QR-code of WhatsApp

Wil je laten weten hoe je de kustmarathon ervaren hebt, hoe zwaar het strand was, hoe fijn de medelopers, hoe enthousiast de toeschouwers langs de kant? Wil jij iemand aanmoedigen, lekker lui vanaf de bank met een biertje in de hand? Laat het ons weten via de QR-code of WhatsApp het rechtstreeks naar Omroep Zeeland 0118-499999. En zet er even je naam en je woonplaats bij, dan zie je je vanzelf terug op TV of in ons liveblog
Tijdens zo'n beetje iedere stap die ze zondag zet, houdt Van de Ven haar dierbaren die er niet meer zijn in gedachten. "Ik denk er altijd aan, dat blijft gewoon."
Luister hieronder het gesprek met Van de Ven terug.
Monique loopt Kustmarathon voor overleden vriendinnen