Goedemorgen! Noodopvang in Hulst, rentree Milan Vader en veel regen

Goedemorgen! Al een bakkie pleur achter de kiezen? Het is vandaag de Nationale Koffiedag, dus geniet ervan! En met dat beetje extra cafeïne, heb jij precies genoeg energie om erachter te komen wat je te wachten staat op deze 27 september.
Burgemeester Jan-Frans Mulder
Burgemeester Jan-Frans Mulder neemt vandaag afscheid © Gemeente Hulst
Het is een dag van afscheid nemen. Zeeland zwaait vandaag na ruim negentien jaar burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst uit. Hij was daarmee de langstzittende burgemeester van Zeeland. Per 1 oktober geeft hij de ambtsketen door aan Ilona Jense-van Haarst.
Ook waarnemend burgemeester Fons Naterop van Kapelle neemt vandaag afscheid. Hij maakt - nadat Kapelle jarenlang zonder vaste burgemeester is geweest - plaats voor zijn opvolger Constantijn Jansen op de Haar.
Burgemeester Fons Naterop in zijn tijd als burgemeester van de gemeente Aalburg.
Ook waarnemend burgemeester Fons Naterop van Kapelle houdt het na vandaag voor gezien © ANP
Hulst gaat de komende maanden vluchtelingen opvangen in een themazaal van het zwembad Reynaertland aan de Kreekzoom. Daar worden slaapplekken, een eetgelegenheid en sanitaire voorzieningen geplaatst voor maximaal 35 vluchtelingen. De noodopvang gaat zo snel mogelijk van start. Voor de veiligheid van zowel asielzoekers als bewoners in de omgeving is 24 uur per dag beveiliging aanwezig. Gisteravond bleek dat omwonenden veel vragen hebben over de opvang.
Milan Vader
Milan Vader maakt vandaag zijn rentree © Omroep Zeeland
Voor wielrenner Milan Vader uit Middelburg is het vandaag een spannende dag, hij maakt namelijk zijn rentree op de weg. De wielrenner eindigde op 8 april op de intensive care na een zware valpartij in een afdaling in de Ronde van Baskenland. Na een maandenlange revalidatie staat hij vandaag aan de start van de Ronde van Kroatië, beter bekend als de CRO Race. Ook Antwan Tolhoek uit Yerseke staat op startlijst.
Vandaag naar buiten? Neem de paraplu maar mee!
Vandaag naar buiten? Neem de paraplu maar mee! © Anne-Marie van Iersel

Het weer

Je zult vandaag genoeg nattigheid zien als je naar buiten kijkt. Onze weerman verwacht "een komen en gaan" van stevige buien. Plaatselijk valt er veel regen in korte tijd en er is kans op onweer en hagel. Toch zul je tussen de buien door ook de zon even zien. Het wordt zo'n 13 graden.