Weerman heeft slecht nieuws voor deelnemers Kustmarathon die hopen op een droge editie

Deelnemers aan de Kustmarathon zullen iedere dag gespannen de weersverwachtingen bekijken, want wind en regen kunnen er voor zorgen dat het een stuk zwaarder wordt om van Burgh-Haamstede naar Zoutelande te lopen. Alle hoop is dus gevestigd op de weerman, maar die heeft niet het nieuws waar de meeste lopers op hopen. De deelnemers aan de Ladies Run lijken er wél goed vanaf te komen.
Een foto uit de oude doos, de wandelmarathon. Het weer is alleen niet veranderd.
Een foto van vorig jaar, de wandelmarathon. Het weer is alleen niet veranderd © Omroep Zeeland
Een maand geleden was er nog sprake van extreme droogte, momenteel ziet het er heel anders uit: september is kletsnat. En het wordt nog natter: voor vandaag en morgen heeft het KNMI code geel afgekondigd, met mogelijk meer dan 50 millimeter neerslag.

Lagedrukgebied

Alles wat nu valt, dat valt komend weekend niet, zullen sommige deelnemers van de Kustmarathon en wandelmarathon denken. Maar helaas voor hen: weerman Havinga ziet alweer een nieuwe lagedrukgebied op ons afkomen.
Doe je mee aan de Kustmarathon? Hou dan rekening met regen
Doe je mee aan de Kustmarathon? Hou dan rekening met regen © Petra Noordijke
"Het is wel zo dat er een tijdelijke verbetering aankomt en dat is op vrijdag met name", aldus de weerman. Maar dat hogedrukgebied maakt snel plaats voor nattigheid. "Het hogedrukgebied wordt al gauw weer opgevolgd door een nieuwe storing die op dit moment op de Atlantische Oceaan ligt, die komt ons in het weekend bezoeken."

Onrustig weer

En dus heeft de weerman een verwachting waar hardlopers en wandelaars niet per se op zitten te wachten. "Ik ga ervan uit dat het dit weekend ook weer onrustig weer is. Zaterdag verloopt regenachtig en zondag krijgen we ook weer te maken met buien."