Veertig vluchtelingen worden opgevangen in oude gymzaal in Aardenburg

In een voormalige gymzaal aan de Sint Bavostraat in Aardenburg wordt een crisisnoodopvang gerealiseerd voor veertig vluchtelingen. Het is de bedoeling dat de noodopvang in de tweede week van oktober opengaat, de vluchtelingen blijven tot eind van dit jaar.
Sint Bavostraat in Aardenburg
Sint Bavostraat in Aardenburg © Google Maps
De gemeente Sluis geeft hiermee gehoor aan de noodoproep van het ministerie van Justitie en Veiligheid om per direct slaapplaatsen te regelen voor vluchtelingen. Volgens de gemeente gaat het om een sobere opvang met bed, bad en brood.
Omwonenden van de voormalige gymzaal hebben een brief ontvangen over de crisisopvang en zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op donderdagavond.

'Sluis kan niet achterblijven'

Burgemeester Marga Vermue: "We vinden het als gemeente belangrijk om mensen die uit een oorlogssituatie komen een helpende hand te bieden. De urgentie is landelijk dusdanig hoog dat we als gemeente niet achter kunnen blijven. Het is daarom goed dat we in deze situatie iets kunnen betekenen."
Alle veiligheidsregio's in Nederland zijn verzocht 225 plekken voor crisisnoodopvang beschikbaar te maken. In Zeeland is er geen locatie beschikbaar waar dat aantal tegelijkertijd opgevangen kan worden. Daarom wordt er gekeken naar kleinere locaties, zoals in een oud schoolgebouw in Zierikzee.