Dikke sokken en een trui, maar toeristen slaan een vakantie op het strand nog niet over

Het is guur, koud en vooral ook heel erg nat buiten, maar ondanks het weer genieten toeristen nog volop van de Zeeuwse kust. Het is vandaag de Dag van het Toerisme en in de slaaphuisjes in Domburg is het nog verrassend druk met toeristen. "De zee is nu prachtig", vertelt Daniela uit Duitsland.
Dikke sokken en een trui, maar toeristen slaan een vakantie op het strand nog niet over
De Dag van het Toerisme is uitgeroepen door de VN en is bedoeld om de verdraagzaamheid tussen verschillende culturen te vergroten. Naar Zeeland komen jaarlijks ook veel toeristen en vooral in de zomermaanden is dat te merken. Inmiddels is de herfst begonnen, maar dat maakt het nog niet minder druk. Nog genoeg toeristen weten de Zeeuwse kust te vinden, zo ook Daniela Sasse met haar man uit Duitsland. Zij verblijven met deze frisse temperaturen in een slaaphuisje op het strand in Domburg.

Wel sokken, geen badpak

"We zijn hier voor de tweede keer en we vinden het prachtig. Waarom we nu komen? De zee is zo mooi en we hebben genoeg te doen. Vandaag gaan we naar Westkapelle fietsen", vertelt ze enthousiast. Daniela zit met dikke sokken en een vest aan op de bank. "Maar het is niet zo koud, want we hebben een verwarming", vertelt ze lachend. Een duik in de zee gaan ze alleen niet meer nemen met deze frisse temperaturen. "Voor de rest is hier nog genoeg te doen, dus dat het wat minder weer is, maakt echt niet uit in dit strandhuisje."
Toeristen uit Duitsland
Daniela Sasse met haar partner op vakantie in het slaaphuisje © Omroep Zeeland
Tjitske uit Den Helder klaagt ook niet bij dit frisse herfstachtige weer. Met een dikke trui aan en een boek op haar schoot komt zij haar vakantieweek samen met een vriendin wel door. "Het is echt vet koud en het waait en het regent. Maar we hebben wel mooi uitzicht op de zee en daar word ik altijd heel blij van", aldus de vakantieganger.
En als je daar blij van wordt, zit je op het strand goed. Al loopt Tjitske wel elke dag tegen één ding aan: "Naar welke strandtent gaan we vandaag voor een wijntje?"