Anderhalf miljoen euro voor nieuwe woningen in vijf gemeenten

De gemeenten Goes, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen en Sluis krijgen in totaal 215 nieuwe woningen. Daar wordt door de provincie anderhalf miljoen euro voor uitgetrokken. Dat geld is een subsidie voor de verbetering van de woningvoorraad. Naast nieuwe huizen worden er ook gebouwen veranderd in woningen.
Het voormalig gebouw van de SSGM in Middelburg wordt een appartementencomplex
Het voormalig gebouw van de SSGM in Middelburg wordt een appartementencomplex © Omroep Zeeland
Vijf projecten moeten de subsidie verdelen. In Vlissingen gaat het geld naar duurzame levensloopbestendige sociale huurappartementen voor 55-plussers op het Scheldeterrein. In de Middelburgse wijk Klarenbeek wordt een schoolgebouw omgetoverd tot een gebouw met zorg- en levensloopbestendige appartementen.
In Goes krijgt een voormalige muziekschool een opknapbeurt. Daar komen twee huurappartementen en een kantoorruimte. In de gemeente Terneuzen gaat er twee ton naar herstructurering van de kern in Sas van Gent, daar worden twee supermarkten verplaatst en op de achterblijvende locaties komen woningen. In de gemeente Sluis gaat het geld naar Oostburg, waar in de Prins Mauritsstraat waar in het verleden zeven sociale huurwoningen zijn gesloopt. Daar komen nu vijf woningen voor terug.

De subsidieverdeling op een rijtje:

waar? hoeveel? wat?
Gemeente Vlissingen 750.000 euro 80 sociale huurappartementen voor 55 plussers
Gemeente Middelburg 336.358 euro 55 zorgappartementen en 80 levensloopbestendige appartementen
Gemeente Goes 285.000 euro 2 huurappartementen en kantoorruimte
Gemeente Terneuzen 200.000 euro 12 appartementen en 36 sociale huurwoningen
Gemeente Sluis 96.500 euro 5 sociale huurwoningen
In 2018 werd de Regio Deal Zeeland ondertekend. Een van de onderdelen is het verbeteren van de woon- en leefkwaliteit in wijken en kernen. Volgend jaar wordt er opnieuw subsidie verdeeld.