liveblog | 28 september

Lees terug: tweede zitting over de moordzaak op Johan Quist

  • De verdachte van de moord op schoenmaker Johan Quist in Vlissingen stond vandaag voor de tweede keer voor de rechtbank.
  • De man wordt ook verdacht van de moord op een 34-jarige vrouw en een 16-jarig meisje op een zorgboerderij in Alblasserdam.
  • Verdachte moet nog psychisch onderzocht worden in het het Pieter Baan Centrum.
Bijgewerkt: 28 september, 12:07
11:01

Zitting is voorbij

De zitting is voorbij. De rechter bedankt iedereen voor zijn of haar geduld. De volgende zitting is op 20 december. Ook die zitting is nog niet inhoudelijk. Dat betekent dat de zaak volgend jaar inhoudelijk wordt behandeld.
11:00

Advocaten willen inzage in het complete dossier

Er is discussie tussen de rechtbank en de advocaten van de slachtoffers. Zij willen inzag in het complete dossier, ook in de rapporten van het Pieter Baan Centrum. De officier van justitie zegt dat hij daar geen probleem mee heeft.
10:37

Rechter wil dat de verdachte bij de inhoudelijke behandeling wel aanwezig is

De verdachte is er vandaag op de zitting opnieuw niet bij. De rechter zegt dat hij graag wil dat de verdachte wel bij de inhoudelijke behandeling is. Dat zal ook gebeuren, zegt zijn advocaat.
10:33

Onderzoek naar psyche van de verdacht is niet klaar

De officier van justitie vertelt dat het onderzoek nog niet klaar is. Belangrijkste reden is dat onderzoek naar psyche van verdachte nog niet klaar is. Dat komt door de wachttijden bij het Pieter Baan Centrum waar de verdachte moet worden opgenomen.
10:24

Zitting wordt op afstand gevolg

De zitting wordt ook op afstand gevolgd in de rechtbank Middelburg en door mensen van de zorgboerderij Tro Tardi in Alblasserdam waar de verdachte op 6 mei twee slachtoffers maakte.
10:22

De zitting is weer hervat

De technische problemen lijken opgelost te zijn; de zitting is dus hervat
10:07

Onderzoek naar de persoonlijkheid van de verdachte

De zitting is nog steeds niet hervat. Zodra die weer begint zal het onder meer gaan over hoe het met de onderzoeken staat. Het tactisch onderzoek was in juli al nagenoeg klaar, maar het onderzoek naar de persoonlijkheid van de verdachte nog niet.