Campagne gestart voor 60.000 extra bomen in Zeeland

Het Samenwerkingsverband Klimaatadaptatie is vandaag gestart met de campagne 'Meer Bomen Nu'. Provincie Zeeland investeert zo'n 77.000 euro in de campagne. Daarmee moeten de komende drie jaar 60.000 extra bomen worden geplant. Wie zelf een boom of struik wil planten, kan zich daarvoor opgeven bij de stichting.
Bestuurders van Samenwerkingsverband Klimaatadaptatie krijgen jonge tamme kastanje van Ingrid Mark van Meer Bomen Nu
Bestuurders van Samenwerkingsverband Klimaatadaptatie krijgen jonge tamme kastanje van Ingrid Mark van Meer Bomen Nu © Provincie Zeeland
En bomen zijn volgens gedeputeerde Anita Pijpelink belangrijk in Zeeland. "Afgelopen zomer merkten we een groeiende behoefte aan schaduwplekken. Bomen helpen daarbij. Bovendien helpen ze om de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer te beperken en verbeteren ze de biodiversiteit. Meer bomen planten is dus een prima manier om je omgeving klimaatbestending in te richten. Om deze reden dragen we als Provincie graag een steentje bij aan deze actie."
Elke Zeeuw kan vanaf vandaag circulaire bomen en struiken aanvragen, of meehelpen als vrijwilliger om te helpen oogsten of planten. Voor meer info kun je kijken op de website van Meer Bomen Nu.