Stopborden en zebrapaden: in Sas van Gent krijgen leerlingen les in verkeerssituaties

Basisschool De Statie in Sas van Gent is de winnaar van de actie 'een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein' in de provincie Zeeland. Het ANWB Verkeersplein werd vandaag feestelijk geopend.
Opening ANWB Verkeersplein bij basisschool De Statie in Sas van Gent
Opening ANWB Verkeersplein bij basisschool De Statie in Sas van Gent © ANWB
Volgens de ANWB zijn kinderen extra kwetsbaar in het verkeer. Daarom moeten kinderen goed leren fietsen. En in de praktijk betekent dat heel veel meters maken. Om kinderen van groep 1 t/m groep 8 veilig te laten oefenen, heeft de ANWB een verkeersplein ontwikkeld. Dan kunnen ze onder begeleiding van hun leerkracht ervaring opdoen.

Zelfvertrouwen vergroten

Sander Capello, directeur van basisschool De Statie, is blij met het verkeersplein. "Met dit verkeersplein dragen we bij aan het zelfvertrouwen van de kinderen, zodat ze zelf zekerder zijn voor de route naar school en thuis", vertelt hij. "Zo werken we samen om de verkeersveiligheid rondom de school en te vergroten".
De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna 300 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht. Voor meer informatie over de ANWB Verkeerspleinen, kijk op: www.anwb.nl/verkeerspleinen.