Hulstenaren nemen massaal afscheid van hun burgemeester

Mensen stonden tot aan de ingang van cultureel centrum Den Dullaert in Hulst in de rij om afscheid te nemen van burgemeester Jan-Frans Mulder. Na ruim negentien jaar bij de gemeente Hulst te hebben geleid, heeft Mulder besloten om even een adempauze in te lassen. Inwoners namen cadeautjes voor hem mee en wensten Mulder het allerbeste.
Na negentien jaar is Marijke Postema blij dat haar vader weer wat vaker thuis is
Bij de ingang van de feestzaal stond de cadeautafel al vol met wijn, bierpakketten en andere cadeaus die mensen hadden meegenomen. "Mulder zegt altijd dat hij een bourgondische Hulstenaar is, dus ik denk dat ik hem wel blij maak met deze fles wijn", zegt Jan Lokkeveer. "Het was een sympathieke man en ik hoop dat ik de nieuwe burgemeester net zo kan waarderen."

Speciale herinnering

Betty Piessens van stichting Oost-Indië kan zich nog goed herinneren dat Mulder speciaal van vakantie was teruggekomen voor een toespraak. "We hebben twee jaar herdenkingen in Terneuzen, maar de burgemeester die de speech zou houden was ziek. We hebben Mulder toen gebeld, maar hij was op vakantie. Hij is speciaal teruggekomen voor onze herdenking. Daar zijn we hem ontzettend dankbaar voor."
Afscheid burgemeester Mulder
Hulstenaren nemen afscheid van burgemeester Jan-Frans Mulder in cultureel centrum Den Dullaert © Omroep Zeeland
De burgemeester nam voor iedereen even de tijd om de hand te schudden. "Ik heb tegen hem gezegd dat hij moet genieten van de dingen die hij niet meer moet", zegt Hulstenaar Chris van den Broucke. De dochter van Mulder is het daarmee eens. "Hij was vaak overdag weg, maar ook in de avonden. Soms sliep hij in een hotel dus hij was niet vaak thuis. Ik ben blij dat hij nu wat meer tijd voor ons heeft", zegt Marijke Postema.

'Je wordt er een beetje verlegen van'

Jan-Frans Mulder was een beetje overdonderd door het aantal mensen dat naar zijn receptie kwam. "Het doet me goed, maar ik had het niet verwacht. Al die waardering en mooie woorden, je wordt er gewoon een beetje verlegen van."
Mulder heeft besloten even tijd te besteden aan zijn familie en daarna ziet hij weer verder. "We gaan eerst op vakantie en daarna ga ik een half jaar genieten van tijd met mijn gezin. Ik vind het aan de ene kant jammer dat het nu stopt, maar ik kijk terug op een mooie tijd en zeker na zo'n prachtig afscheid vind ik het een mooie afsluiting."
Op woensdag 12 oktober neemt Ilona Jense-van Haarst het stokje over en wordt geïnstalleerd als burgemeester van Hulst.