Goedemorgen! Honderdjarige inwoners van Kapelle, in de rij voor burgemeester en actie voor verkeersveiligheid in Hoedekenskerke

Goedemorgen! We hebben het vandaag onder andere over eeuwelingen en een rij voor de burgemeester. Dit is in het nieuws van donderdag 29 september.
We beginnen feestelijk: in Zorgcentrum Cederhof in Kapelle werden wel heel veel kaarsjes uitgeblazen deze week. Maar liefst vier bewoners vierden hun 100e, 101e of hun 102e verjaardag. En dat werd natuurlijk uitgebreid gevierd.
Honderdjarigen
Mevrouw Nieuwenhuijzen, meneer Van der Kuijl en mevrouw Spruijt © Omroep Zeeland
In cultureel centrum Den Dullaert in Hulst stond een flinke rij gisteravond. Niet voor een voorstelling, maar om afscheid te nemen van burgmeester Jan-Frans Mulder. Na negentien jaar stopt hij ermee. Inwoners namen cadeautjes mee en wensten hem het allerbeste.
Afscheid burgemeester Mulder
Een hoop mensen wilden Jan-Frans Mulder gisteravond groeten © Omroep Zeeland
In Hoedekenskerke is er vandaag een verkeersactie. Automobilisten rijden veel te snel het dorp in. De dorpsraad wil hiervoor aandacht vragen. Met een ludieke actie willen ze autobestuurders bewust maken van hun snelheid. Omdat de weg wat versmalt en er nog een zijstraat is waaruit verkeer of spelende kinderen kunnen komen, zou de snelheid een stuk lager moeten liggen.

Gangsta's Paradise

En terwijl jij lag te slapen, kwam het nieuws naar buiten dat de Amerikaanse rapper Coolio op 59-jarige leeftijd is overleden. Waaraan de rapper is overleden is nog niet duidelijk. Volgens TMZ stierf hij vermoedelijk aan een hartaanval toen hij op bezoek was bij een vriend. Daarom sluiten we dit bericht af met zijn bekendste hit Gangsta's Paradise.

Het weer

Het is een wisselvallige dag met vanochtend vooral in de kustgebieden een lokale bui. Vanmiddag en vanavond vallen er enkele buien, maar er is ook ruimte voor de zon. Het wordt 15 graden.
Reflectie in het water bij plantureluur
Reflectie in het water bij plantureluur © Conny Papeveld