Kelshaw Allen (13) kan operatie in Duitsland ondergaan dankzij donaties

Het is in 13 dagen gelukt om een bedrag van 38.000 euro bij elkaar te krijgen voor een operatie van de 13-jarige Kelshaw Allen uit Kloosterzande. In de rug van de jongen zit een bocht van 60 graden die alleen met een operatie in Duitsland verholpen kan worden zonder de flexibiliteit aan te tasten. Van de donaties kan de operatie betaald worden die Kelshaw op 2 november zal ondergaan.
Inzamelingsactie voor de 13-jarige Kelshaw heeft bijna 38.000 euro opgeleverd
Het was een race tegen de klok voor de familie want er was plek op 2 november, maar het bedrag moest drie weken van tevoren worden gestort. "Dat gaf superveel stress. Ik zag door de bomen het bos niet meer en vroeg me af hoe we het voor elkaar moesten krijgen", vertelt moeder Nadia Verschuren. Ze is dan ook ontzettend gelukkig dat het geldbedrag op tijd ingezameld is. "Ik ben blij en opgelucht. De ergste stress is nu voorbij ondanks dat er een zware periode aankomt."

Onbekende techniek

De reden dat de zorgverzekering de kosten niet vergoed is omdat de techniek die ze in Duitsland gebruiken nog niet wordt uitgevoerd en ze de uitkomst op lange termijn niet weten. " Soms stel je jezelf de vraag waarom zijn we in godsnaam verzekerd? Voor een gebroken been of als er zich eens iets levensbedreigend afspeelt in het leven van je kinderen? Het is zeer frustrerend", zegt Verschuren.
inzameling voor operatie
Kelshaw met zijn familie bij de voetbalclub in Kloosterzande © Omroep Zeeland
Afgezien van alle ellende staat Kelshaw wel iedere donderdagavond op het voetbalveld om te trainen. "Ik heb geen pijn als ik sportief bezig ben, maar als ik te lang stil sta of zit dan begin ik het wel te voelen", zegt hij. De sport houdt hem bezig en het lijkt hem gaaf om er uiteindelijk zijn geld mee te verdienen. "Ik zou graag professioneel voetballer willen worden. Wie weet dat ik ooit wordt gescout, dat lijkt me fijn."

Deels verlamd

Kelshaw lijdt aan Chiari Malformatie (waarbij de hersenen in het bovenste deel van het ruggenmerkanaal zakken), Syringomyelie (het hersenvocht kan niet goed circuleren en sijpelt het ruggenmerg in, dit vormt een holte waar het vocht zich ophoopt) en scoliose (een zijwaartse verkromming van de ruggengraat).
De Syringomyelie heeft ervoor gezorgd dat Kelshaw verlamd is geraakt aan zijn rechterzijde. Een eerdere hersenoperatie heeft ervoor gezorgd dat het hersenvocht weer goed circuleert. In de ruggengraat van de jongen zit een bocht van 60 graden die alleen maar toeneemt omdat Kelshaw momenteel in een groeispurt zit.
In Nederland kunnen ze hem opereren, maar de rug wordt dan vastgezet met metalen platen waardoor hij wordt beperkt in zijn bewegingsvrijheid. In Duitsland zijn ze een stuk verder en kunnen met de operatie de rug flexibel houden. Hierdoor kan Kelshaw normaal uitgroeien.
Over iets langer dan een maand zal Kelshaw in Duitsland zitten voor de zware ingreep. "Ik vind het wel spannend, maar ik heb denk ik de zwaarste operatie al gehad aan mijn hersenen. Hopelijk zal de bocht in mijn rug na de operatie wel onder de dertig graden zitten want anders moet ik als ik ouder ben nog een operatie ondergaan", vertelt hij.
Voor de donateurs heeft Kelshaw de volgende boodschap: "Ik had het niet verwacht en vind het heel aardig dat 1400 mensen me hebben gesteund. Bedankt voor alle hulp."