KNVB vergeet Tholense Boys in districtsbeker

De voetbalbond KNVB heeft het programma voor de tweede ronde in de districtsbeker bekendgemaakt, maar was daarbij Tholense Boys vergeten. De zaterdag derdeklasser werd groepswinnaar in poule 13, maar werd - in eerste instantie - niet ingedeeld in de volgende bekerronde.
voetbal Zeist KNVB bondsbureau
Bondsbureau KNVB © ANP
Tholense Boys eindigde in poule 13 op de gedeelde eerste plaats met Vrederust met exact hetzelfde doelsaldo (12-3). Op basis van het onderlinge resultaat (1-3) plaatste Tholense Boys zich voor de volgende bekerronde.
Omdat er maar één ploeg uit deze poule doorgaat naar de volgende ronde, zou dat Tholense Boys moeten zijn en niet Vrederust. "Wij weten niet beter dan dat we op basis van het onderlinge resultaat door zijn naar de volgende ronde", vertelt Arie van der Zouwen, de trainer van Tholense Boys.
Uit publicatie op het officiële voetbalplatform voetbal.nl bleek vrijdagochtend dat de KNVB Vrederust in de tweede bekerronde aan MOC'17 had gekoppeld. Voor Tholense Boys stond geen wedstrijd gepland. Inmiddels is de fout aangepast en speelt Tholense Boys tegen MOC'17.
voetbal Tholense Boys districtsbeker
De eindstand in poule 13 van de districtsbeker © Omroep Zeeland
Hieronder volgt een overzicht van de duels van de Zeeuwse ploegen in de tweede bekerronde. De twee Zeeuwse ploegen uit de Vierde Divisie stromen in deze ronde in.
Ploegen uit de Derde Divisie (Hoek) doen niet mee aan het toernooi.

2e ronde districtsbeker

Terneuzense Boys - Kloetinge
SVOD'22 - GOES (zon)
VCK - GPC Vlissingen
RCS - Patrijzen
Yerseke - VC Vlissingen
RIA Westdorpe - Zeelandia Middelburg
's-Heer Arendskerke - Bruse Boys
FC Dauwendaele - Spui
Apollo'69 - Luctor Heinkenszand
STEEN - Hontenisse
Terneuzen - Breskens
MOC'17 - Tholense Boys
De wedstrijden worden in het weekend van 22-23 oktober gespeeld, behalve RCS-Patrijzen (dinsdag 18 oktober) en STEEN-Hontenisse (donderdag 20 oktober).