Favoriet Oumaarir niet van start in Kustmarathon

Mohamed Oumaarir uit Marokko staat morgen niet aan de start van de negentiende editie van de Kustmarathon. Oumaarir had van de organisatie een wildcard gekregen, maar er zijn problemen met zijn visum. Daardoor komt hij niet naar Nederland toe.
Mohamed Oumaarir leidt de kopgroep in de Kustmarathon van 2017
Mohamed Oumaarir leidt de kopgroep in de Kustmarathon van 2017 © Kustmarathon Zeeland
"Hij is inderdaad afgemeld", vertelt Morien Janse van de organisatie van de Kustmarathon. "Op 16 september heeft hij een aanvraag gedaan bij de ambassade , maar hij heeft daarop geen antwoord gekregen. Hij had vannacht moeten vliegen", aldus Janse.
Oumaarir zou voor de vijfde keer meedoen aan de Kustmarathon tussen Burgh-Haamstede en Zoutelande. In de vier eerdere edities eindigde hij telkens op het podium. Oumaarir (37) kreeg een wildcard van de organisatie omdat hij eerder dit jaar een tijd van 2:18.31' liep in de Marathon van Enschede. Hij werd als een van de favorieten voor de overwinning gezien.

Samantha Luitwieler

Bij de vrouwen was het twijfelachtig of Samantha Luitwieler uit Vlissingen haar titel zou verdedigen. Luitwieler heeft inmiddels laten weten dat ze zaterdag van start gaat.