liveblog | 1 oktober

LEES TERUG: Light Kustrun en Ladiesrun gefinisht in Zoutelande

  • Het liveblog is inmiddels afgesloten, maar je kunt hier alles teruglezen over de eerste avond van het Kustmarathonweekend.
  • De Light Kustrun ging om 20.00 uur van start. De hardlopers en wandelaars liepen 11 kilometer van Domburg naar Zoutelande.
  • Daarvoor was het de beurt aan de vrouwen van de Ladiesrun, die 5, 10 of 15 kilometer hardliepen.
  • Omroep Zeeland doet het hele weekend verslag op radio, televisie en online.
Bijgewerkt: 1 oktober, 09:26
22:20

Dag 1 zit erop

Alle deelnemers van de Light Kustrun moeten de streep van de finish in Zoutelande inmiddels gepasseerd zijn en daarmee zit het sportieve deel van dag 1 erop! Het liveblog wordt daarom afgesloten, morgen zijn we er weer, dan met de MTB-tocht (vanaf 9.00 uur op de radio) en de Kustmarathon (vanaf 12.00 uur op de radio en vanaf 15.00 uur op tv).
Op omroepzeeland.nl vind je dan een nieuw liveblog met daarin alle updates over de MTB-tocht, de Mini Marathon en de Kustmarathon. Hieronder kan je op je gemakje teruglezen hoe de Ladiesrun en de Light Kustrun vanavond verlopen zijn. Fijne avond!
22:07

Handige outfits tijdens het (hard)lopen?

Ondertussen zijn de meeste Light Kustrun-deelnemers al in Zoutelande gearriveerd (de rest heeft nog 13 minuten). Of hun outfits met die wind nog net zo mooi zitten als bij de start, is de vraag.... Hier in ieder geval de voorfoto's:
21:42

Uitslagen van de Light Kustrun

Benieuwd wie wanneer is binnengekomen? Bekijk hier de uitslagen van de Light Kustrun voor hardlopers en hier die van de wandelaars. De deelnemers hebben tot 22.20 uur de tijd om de finish in Zoutelande te bereiken.
21:05

De eerste vrouw is ook gearriveerd

Marianne Koster uit Borssele kwam als eerste vrouw over de streep in Zoutelande. Marianne is een bikkel, ze loopt morgen ook de Kustmarathon.
Marianne Koster uit Borssele snelste vrouw Kust Lightrun
Marianne Koster uit Borssele was de snelste vrouw bij de Kust Lightrun © Omroep Zeeland
21:00

Ondertussen op het parcours...

20:57

Eerste hardloper binnen

Tom Smit uit Sprang-Capelle kwam als eerste over de finish in Zoutelande. Hij deed er 53 minuten en 49 seconden over. Helaas voor hem: geen prijs, die gaat naar de wandelaars en hardlopers die het leukst uitgedost zijn.
Light Kustrun
Tom Smit was de snelste bij de Light Kustrun © Omroep Zeeland
20:16

De wandelaars volgen op een rustiger tempo