De Neve voelt te weinig draagvlak en vertrekt na 13 wedstrijden al bij Hoek

Hoek moet weer op zoek naar een nieuwe trainer. Björn De Neve, pas sinds eind mei actief bij de Zeeuws-Vlaamse derdedivisionist, leverde vrijdagavond zijn contract in. De Belg stond slechts dertien wedstrijden aan het roer bij Hoek.
voetbal Björn De Neve Hoek
Trainer Björn De Neve stapte vrijdagavond op bij Hoek © Orange Pictures
Volgens voorzitter Ad van Langevelde voelde De Neve 'te weinig draagvlak bij bepaalde mensen binnen de club'. Het opstappen van de Belgische oefenmeester is een nieuw hoofdstuk in een lange trainerssoap. Eind vorig seizoen was De Neve de vijfde trainer binnen één seizoen bij Hoek. Van Langevelde hoopte bij zijn aanstellen nog dat de komst van De Neve voor rust en stabiliteit binnen de club zou zorgen.

Teleurstellende competitiestart

Met De Neve als opvolger van Lorenzo Staelens, die na een aanvaring met de spelersgroep met slaande deuren vertrok, plaatste Hoek zich vorig seizoen nog bijna voor de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie. Na een foutloze voorbereiding beleefde Hoek dit seizoen een teleurstellende competitiestart, met slechts twee overwinningen uit zeven wedstrijden.
In het toernooi om de KNVB-Beker was er wel succes voor De Neve. Via JOS Watergraafsmeer en IJsselmeervogels plaatste Hoek zich voor het hoofdtoernooi, waarin eredivisionist Heerenveen op 18 oktober de tegenstander is. Zaterdagmiddag zit assistent-trainer Pieter Ongena in de competitiewedstrijd tegen VVOG als eindverantwoordelijke op de bank bij Hoek.
Door het vertrek van De Neve moet Hoek voor de vijfde keer in een jaar tijd op zoek naar een nieuwe trainer. Lieven Gevaert stapte in oktober 2021 op, waarna zijn beoogde opvolger Kenny Verhoene door ziekte al na één training af moest haken. Steven De Groot werd half november aangesteld, maar de Belg leidde Hoek slechts twee wedstrijden. Hij vertrok abrupt naar Rupel Boom. Staelens was vervolgens van december tot halverwege mei trainer, voor de voormalig Belgisch international met ruzie vertrok.