Fout plaatsnaambord Aagterkerke kan weer retour: 'Hier heeft iemand zitten slapen'

Mensen kijken vreemd op als ze op het Bergwegje in Aagtekerke het dorp binnenkomen of juist verlaten. Want daar heeft het dorp er ineens de letter 'r' bij gekregen en heet het dorp nu Aagterkerke. En dat levert overwegend positieve reacties op.
Fout plaatsnaambord Aagtekerke: 'Hier heeft iemand zitten slapen'
Een man is met zijn vrouw op vakantie en aan het fietsen maar bij het bord stappen ze af en maken er een foto van. "Het viel mij op. We komen hier al twintig jaar op het Bergwegje en ik kijk naar het bord en ik denk: he? Wat is dit? Hier moet wel echt een grove fout gemaakt zijn." Toch kan de man er wel om lachen. "Ja iemand heeft toch zitten slapen denk ik maar ik vind het heel komisch."
Een inwoner van het dorp is ook even een kijkje komen nemen bij het dorp. "Ja dit is een menselijke fout maar we lijden er niet onder in Aagtekerke al moet het wel worden vervangen want de naam moet blijven zoals ie is."

Kosten

Ook wethouder Marcel Steketee van de gemeente Veere moet er om lachen. "Ik kreeg gisteravond de melding binnen en heb het direct uitgezet bij de verantwoordelijke afdeling maar nog geen reactie gehad." Toch verwacht Steketee dat ze er maandag direct mee aan de slag gaan en dat het met eventuele kosten wel mee zal vallen. "Ik ga ervan uit dat ze er maandag naar gaan kijken en eerlijk gezegd verwacht ik niet dat dit in de honderden euro's zal lopen." En voor wat betreft de fout is de wethouder kort maar krachtig: "Mensen kunnen fouten maken, dat is geen probleem."