Man uit Zoetermeer zwaargewond bij steekpartij in Middelburg

Een 49-jarige man uit Zoetermeer is zaterdag rond 15.20 uur in de wijk Dauwendaele zwaar gewond geraakt bij een steekincident. De politie arresteerde na een zoekactie omstreeks 16.10 uur op de Meanderlaan een 43-jarige man uit Vlissingen als verdachte. Hij was onder invloed van alcohol. Het gaat vermoedelijk om een misdrijf in de relationele sfeer.
Steekpartij in Rozenburglaan in Middelburg
Steekpartij in Rozenburglaan in Middelburg © HVZeeland
Het slachtoffer is kennelijk na het steekincident nog in zijn auto weggereden en op de Roozenburglaan tot stilstand gekomen. Daar werd hij door een voorbijganger opgemerkt die alarm sloeg. De zwaar gewonde man werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Politieonderzoek

Bij de zoekactie werd de verdachte in de achtertuin van een woning gesignaleerd en aangehouden. Medewerkers van de Unit Forensisch Onderzoek hebben ter plaatse een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Rechercheurs hebben een buurtonderzoek gehouden en keken naar beschikbare camerabeelden. Tijdens het politieonderzoek ontstond even een grimmige sfeer waarbij enkele toeschouwers zich opdringerig gedroegen. Daarbij werd omstreeks 16.15 uur op de Roozenburglaan een 13-jarig meisje werd aangehouden. Ze had een van de agenten geschopt en gebeten.