Hoek pakt zonder De Neve derde overwinning van het seizoen

Een dag na het opstappen van trainer Björn De Neve pakte Hoek de derde overwinning van het seizoen. Op eigen veld was de Zeeuws-Vlaamse derdedivisionist met 2-1 te sterk voor VVOG en deed daarmee goede zaken; Hoek heeft door de overwinning aansluiting met de middenmoot.
Samenvatting Hoek - VVOG (2-1)
Hoek en VVOG hielden elkaar in de eerste helft lang in evenwicht. In de slotfase waren er grote kansen voor beide ploegen en uit een van die kansen opende Hoek twee minuten voor rust de score. Uitblinker Gilles Vandecandelaere veroverde in de opbouw van VVOG de bal en benutte de kans zelf: 1-0.

Gelijk van de interim-trainer

Tot zijn ongenoegen werd Vandecandelaere na ruim een uur spelen vervangen door Mathieu De Smet, die zijn rentree maakte na een blessure. Tien minuten later kreeg interim-trainer Pieter Ongena zijn gelijk. Een voorzet ging aan iedereen voorbij, maar niet aan De Smet die onberispelijk raak schoot.
Hoek leek daarmee de wedstrijd te beslissen, maar kreeg tien minuten voor tijd uit het niets de aansluitingstreffer om de oren. Jeremy de Graaf schoot uit een vrije trap prachtig binnen en bracht de spanning terug in de wedstrijd. VVOG drong aan in de slotfase, Hoek bleef gevaarlijk uit de counter, maar gescoord werd er niet meer.

Ongena stapt ook op

Na de wedstrijd maakte Ongena bekend ook op te zullen vertrekken bij Hoek. De voormalig assistent-trainer van De Neve stapt op zodra er een nieuwe trainer is gevonden; hij verklaart zich solidair met de Belgische oefenmeester.
Voetbal Hoek Gilles Vandecandelaere
Gilles Vandecandelaere juicht nadat hij Hoek op een 1-0 voorsprong heeft gezet © Patricia Maljaars

Scoreverloop

1-0 Gilles Vandecandelaere (43)
2-0 Mathieu De Smet (73)
2-1 Jeremy de Graaf (80)

Opstelling Hoek

Lars Knipping, Artuur Zutterman, Ennio Martens, Alexander Embrechts, Karim Bannani, Tom Vermeire, Mohammad Jabar Zada, Gilles Vandecandelaere (Mathieu de Smet/62), Rik Impens (Jahrdell Constansia/74), Giovanni Delannoy, Steve Schalkwijk (Sylvio Hage/69)