Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 1 oktober

Hoek, GOES en Kloetinge boekten een nipte zege, de Zeeuwse eersteklassers kregen een forse nederlaag te verwerken en in de 4e klasse A zorgde Krabbendijke voor de grootste uitslag van de dag. De Bevelandse formatie scoorde op bezoek bij Jong Ambon liefst elf keer. Dit zijn de uitslagen in het amateurvoetbal van zaterdag 1 oktober.
Uitslagenbericht 1 oktober
Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 1 oktober © Omroep Zeeland

Derde Divisie

Hoek boekte een dag na het opstappen van trainer Björn De Neve de derde overwinning van het seizoen. Dankzij treffers van Gilles Vandecandelaere en Mathieu De Smet werd het tegen VVOG 2-1 voor de Zeeuws-Vlamingen, die door de zege aansluiting vinden bij de grote middenmoot in de Derde Divisie.

Vierde Divisie

Kloetinge en GOES boekten allebei een nipte zege. Op eigen veld was Kloetinge met 2-1 te sterk voor De Jodan Boys. Ruben de Jager was met twee doelpunten de grote man bij de thuisploeg. GOES won met 0-1 bij Poortugaal. Daniël Wissel werd met een treffer in de 20e minuut matchwinner. GOES en Kloetinge blijven ongeslagen en staan samen gedeeld tweede. De achterstand op koploper ODIN'59, dat vandaag verloor, is nu één punt.

1e klasse C

SVOD'22 heeft voor de tweede week op rij een ruime nederlaag moeten incasseren. De ploeg van Pim Bruins ging tegen Brielle kansloos onderuit. Na een 3-0 ruststand werd de schade na rust nog erger en werd het 5-0. Daardoor blijft de fusievereniging na twee duels met lege handen.
Dat laatste geldt ook voor Terneuzense Boys. Na drie minuten kwamen de Zeeuws-Vlamingen op voorsprong door een doelpunt van Rick Gort. Vlak voor rust kwam SHO langszij. Na de thee ging het helemaal mis voor Terneuzense Boys, dat de wedstrijd eindigde met tien man na een tweede gele kaart voor Cor-Pieter Pander. SHO liep uiteindelijk uit naar een 1-5 zege.

2e klasse G

Een sensationele overwinning voor Walcheren, dat na een 0-2 ruststand met 5-4 van NSVV won. Levi Swiers zorgde vlak voor tijd voor de winnende treffer, Geraldi Geerman scoorde twee keer voor de Vlissingse ploeg.
De Meeuwen won ruim bij SSV'65. Via Menno de Nooijer (2x), Jordan Francke en Sjoerd Melis werd het 0-4. WHS beleefde een vervelende middag bij DBGC. Via Jasper Gunter werd het nog wel 0-1, maar daarna was het de beurt aan de thuisploeg die uitliep naar een 6-1.
VCK en MZC'11 waren op weg naar een doelpuntloos gelijkspel, maar door treffers van Ton Hillebrand en Aloys Lockefeer in blessuretijd werd het 2-0 voor de thuisploeg.

3e klasse A

Arendskerke haalde uit tegen Veere. Na een ruststand van 3-1 werd het 8-1. Voor de thuisploeg scoorden zes verschillende spelers, Jasper Westplate maakte er twee. Ook Zeelandia Middelburg boekte een ruime zege. Op bezoek bij Nieuwdorp werd het 0-5 voor de Middelburgers. Na een 0-2 ruststand was het in de tweede helft Dennis Kovacevic die de grote uitslag met een hattrick vorm gaf. Zes ploegen hebben nog het volle pond na twee wedstrijden, Arendskerke is op doelsaldo de koploper.

3e klasse B

Bruse Boys heeft ternauwernood een punt gepakt in eigen huis tegen Den Bommel. Na een half uur kwam de ploeg van Michel Maaskant op voorsprong door een doelpunt van Dylan Adelaar. De bezoekers namen het initiatief over en leken de volle buit te pakken, maar in de 95e minuut schoot Bas Kempe Bruse Boys langszij: 2-2.

4e klasse A

Krabbendijke haalde hard uit bij Jong Ambon. Bij rust was het nog 0-2, 45 minuten later stond een 1-11 eindstand op het scorebord in Middelburg. Machiel Lindhout scoorde vier keer voor Krabbendijke, Danny Weber, Cedric Baas en Nicolas van de Zwan maakten er ieder twee en Bas van Dijk was één keer trefzeker.
Ook Schoondijke won ruim. Na een 2-1 achterstand werd Hansweertse Boys met 2-7 verslagen. Loek Dieleman scoorde drie keer voor de Zeeuws-Vlamingen, Thijs van der Meulen maakte er twee.

4e klasse B

Wolfaartsdijk is na twee wedstrijden koploper in de 4e klasse B. Uit bij FIOS werd met 3-4 gewonnen. Rudy Ridderhof (2x), Stijn Zandbergen en Winston Wehl verzorgden de productie voor Wolfaartsdijk.

Vrouwen 1e klasse A

Een kleine nederlaag voor de dames van IJzendijke. Na het gelijke spel van vorige week wacht de Zeeuws-Vlaamse ploeg nog op de eerste overwinning van het seizoen.

Vrouwen 3e klasse F

Een doelpuntloos gelijkspel voor MZC'11, dat na twee wedstrijden tweede staat. Kloetinge ging onderuit bij FC Binnenmaas en de wedstrijd van DKS'17 werd afgelast