De actie 'Geef de Concertzaal vleugels' moet 100.000 euro opbrengen

Vandaag was in de Oostkerk in Middelburg de kijkdag voorafgaand aan de veiling voor een nieuwe concertvleugel voor de Zeeuwse concertzaal. Nieuwsgierige mensen waren er genoeg , maar of die ook allemaal gaan meebieden op de veiling volgende week is de vraag. Er zijn 40 kavels waarop geboden kan worden, en daar een aantal zitten bijzondere bij.
Zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om een portret te laten schilderen door Daan van Doorn, een etentje met de burgemeester van Middelburg, een vijfdaagse Bach muziekreis naar Duitsland of een exclusief verblijf in een appartement in Mallorca. De actie voor een nieuwe concertzaal startte vorige maand met de mogelijkheid om een een pianotoets voor 500 euro of een hele octaaf voor 5.000 euro te adopteren. Voor de veiling op 7 oktober is georganiseerd door door de Vrienden van de Zeeuwse Concertzaal.

Geef de concertzaal vleugels

Het besluit om een nieuwe concertvleugel aan te schaffen is indirect te wijten aan pianist Hannes Minnaar die voor de Goldbergvariaties van Bach in december een vleugel speciaal liet overkomen naar Middelburg omdat hij de vleugel van de Zeeuwse Concertzaal niet goed genoeg vond. De Vrienden van de Zeeuwse Concertzaal zijn daarom een actie gestart om een nieuwe vleugel voor de concertzaal te kunnen aanschaffen. Met de slogan Geef de concertzaal vleugels willen ze 100.000 euro bij elkaar zien te krijgen door middel van sponsoring door bedrijven, donaties van particulieren en via crowdfunding.