Jongeren zorgen in Heinkenszand voor geluidsoverlast

In Heinkenszand is het al meerdere avonden en zelfs nachten raak met geluidsoverlast. Het gaat onder meer om vuurwerk dat afgestoken wordt maar ook aggregaat-aanhangers die worden aangezet. De politie heeft al meerdere meldingen ontvangen. In de nacht van zaterdag op zondag was het tot twee keer toe raak.
Geluidsoverlast Heinkenszand glasvezelkabel aggregaat
Buurtbewoners proberen het aggregaat uit te schakelen © Omroep Zeeland
Een woordvoerder van de politie noemt het aantal meldingen in Heinkenszand opvallend maar laat weten dat ze er volop mee bezig zijn. "We hebben vorige week zaterdag zes meldingen ontvangen van overlast door jeugd en gisteravond vier meldingen." Volgens de politie ging het daarbij om overlast door vuurwerk.
Maar er kwamen vorig weekend ook andere meldingen. "Vorige week zondagavond kwam er een melding uit de Eendvogelstraat. Daarbij werd gezegd dat jeugd met de machine van kabelleggers aan het spelen was en hem aan en uit zetten." Daarna is er volgens de woordvoerder nog eenzelfde melding geweest vanuit de Hof Rietzanger. In het dorp staan meerdere aggregaat-aanhangers die momenteel gebruikt worden voor de aanleg van glasvezelkabels in het dorp.

Holst van de nacht

In de nacht van zaterdag op zondag was het dus opnieuw raak maar dan in de Steenloperstraat. Rond 03.30 uur werd daar tot twee keer toe een aggregaat-aanhanger aangezet. Buurtbewoners hebben daarna het apparaat uit weten te zetten. Een getuige heeft drie personen weg zien rennen en in een grijze auto zien stappen. De politiewoordvoerder laat weten dat er van vannacht nog geen melding is gedaan maar noemt het verstandig om dat alsnog te doen. "We roepen op om dit soort overlast te melden zodat we op de hoogte zijn en het mee kunnen nemen in de surveillance. Zeker in de nacht want dan heb je kans dat er een eenheid beschikbaar is."